Tårta – jordgubbar och Mangomousse

Sjävklart kan man inte fira Sveriges nationaldag utan en tårta. Självklart kan man inte heller ha en tårta utan jordgubbar och flaggor en dag som denna. Så – igår festade vi loss på den här snabbt-tårtan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Färdiga bottnar (japp, nöden har ingen lag och kommer man på att tårta är ett måste så får man köra nödlösningarnas nödlösning. Det går men FY va dåliga dessa bottnar är alltså… )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har man bara tillräckligt med färska jordgubbar behövs egentligen ingen annan fyllning men jag har ytterligare en favvo bland nödlösningarna – Mango/passionsmousse. Denna faktiskt hyggligt goda mousse finns att köpa och blandas bara med mjölk. Enkelt och smidigt. Den här moussen använder jag också ibland när Harry vill vara med och baka. Den kan han vispa ihop själv och håller sedan ihop finfint i tårtor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Runt om har jag använt mig av den, i min smak, ultimata sommarfyllningen. Har lagt upp receptet förut men det tåls att ta igen. Grymt gott!

Till ett lager i samt spackling runt tårtan

3 dl Vispgrädde
130 g Philadelphia
1,5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
250 g Jordgubbar, i småbitar
ca 1-2 msk marsansåspulver (för att få bra konsistens. Mer om du har blöta jordgubbar – mindre om bären är torrare)

Vispa grädden hårt
Rör ihop florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost i en annan bunke
Vänd ner ostblandningen i grädden
Finhacka jordgubbarna och vänd ner i smeten
Ta lite marsanpulver i taget tills du har en fast hållbar fyllning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s