Livet

Lördagsprioriteringar

Lördag. Sovmorgon. Nutellafrukost. Det är sen gammalt.

Men idag är lite annorlunda för Fredrik jobbar. Jag och Harry skulle åkt till en kompis och kikat på deras nya hus men det blev lite ändrade planer så det blir först i eftermiddag. Och mitt i frullen fick jag ett mess från en av Harrys bästa kompisars mamma. Ville Harry följa med till lekland. Eh JA! Såklart han ville. Så nu har han precis dragit iväg med sin fina tjejkompis N. Och här sitter jag. Ensam. I flera timmar. En lördag.

Här kommer nu en av de sakerna jag jobbar mest med för att lära mig – prioritera. Jag är duktig på att prioritera. Gör det hela dagarna på jobbet. Jag börjar med det som är viktigaste och går fortast. Sen stoppar jag in det som kanske är mindre viktigt men som ändå går snabbt att få undan. Efter det kommer saker som är viktigt men tar längre tid. Till sist det som är mindre viktigt och tidskrävande. Innan Harry hade hunnit utanför dörren hade jag prioriterat nedan

Fylla en tvättmaskin
Disken från igår och fylla diskmaskinen
Fixa ordning vardagsrummet
Bädda alla sängar
Damsuga
Sortera in kläder från tvättstugan

Uppskattad tidsåtgång – typ 2 timmar! Perfekt då hinner jag precis med allt och kanske sätta mig en stund med en kopp kaffe innan Harr kommer hem. Jag hinner allt det viktiga.

cbce0d83d1c09e8bd184592f88f6ecdd

Det var här jag min psykolog kom och satte sig på min axel som en liten sån där ängel och sa STOPP. Vad blir resultatet av din dag? Jo, du har HUNNIT allt. Men vad har DU fått ut av den här lördagen? Har du fått en paus? Suttit ner och andats och fått en stund för dig själv? Har du gjort något för att du ska må bra? Svar: Nej.

Att det ska vara så himla svårt att inse att det som ska vara först i prioriteringen idag är jag själv. Hur ofta har jag ett par timmar ensam en helg? Typ aldrig. Så vad är då den bästa prioriteringen när det väl händer. Jo – att ge MIG lite tid. Så – de närmsta timmarna är JAG min främsta prioritering. Nya listan är prioriterad så här:

Kaffe med en bok på altanen
Lång PW med ljudbok i öronen
Ännu längre dusch med scrub och hårinpackning
En sväng till MIO för att köpa en ny bordsduk och några härliga Lattekoppar

Tidsåtgång ca 2 timmar.  När Harry kommer är det nystädat och dammat – men hans mamma kommer vara pigg och full av energi. Det är vad som räknas i slutändan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: