Livet

Harrys Trädgårdstivoli

Och där var årets kanske viktigaste händelse över – Harrys kalas. Jag är ju NÖRD när det kommer till kalas och skulle helst ha ett par i månaden om jag fick. I år blev det ute-kalas i form av ett litet Tivoli. Inbjudan skickades ut för ett par veckor sedan och såg givetvis ut som en biljett.

Idag när alla gäster kom och lämnade sin biljett (alla hade den med sig vilket ju gör en nörd som mig överlycklig!!) fick dom sitt ”åkband” med biljetter för alla grejer vi skulle göra på kalaset.

Stora händelsen var såklart hoppborgen! Himla smidigt att hyra en sån – bara hämta på en liten släpkärra. Rulla ut den och stoppa i sladden. Den blåste upp sig själv på ett par minuter och sen när vi var klara drog vi ur sladden. Rullade ihop den och baxade upp den på kärran igen. Tung satan är den men ändå sjukt enkelt. Det blev såklart en hit hos kidsen som har hoppat hej vilt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Två lite större filurer passade på att testhoppa innan alla gäster kom. Viktor och hans kompis Viktor (smidigt när man ska ropa på dom) va med och hjälpte till på kalaset. Fina killarna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade lite små tävlingar – kasta pil på ballonger, Kasta bollar på burkar och pricka fotboll i vårt teknikmål. Den grenen skötte Viktor x 2 som de fotbollskillar dom är.

Hela ligan samlad för genomgång av regler i hoppborgen och de olika grenarna i ”tävlingen”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade Tivolimat – grillad korv med festis och popcorn i strutar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och självklart Tivoli-tårta,  chokladbollar och massa kakor. Det är så kul med tårta – det vill ALLA ha först. Men ingen tycker egentligen om. Det gör dock inget – mamma älskar att göra tårtan så för mig är det ok bara jag får göra den. Mest poppis är alltid chokladbollarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När alla hade testa på alla olika spel blev det dags för prisutdelning – en Pinata. Alla fick slå och det blev så bra att alla hann slå precis varsin gång innan den gick sönder och massa små leksaker rasade ut. Alla fick välja i tur och ordning till alla prylar va slut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_8414

På alla tivoli har man ju såklart farliga djur man kan titta på – så även på Harrys tivoli. Tyvärr hade vi inte så bra koll på dom så plötsligt hade Krokodilen Stig RYMT! Alla fick ge sig ut på jakt och han hittades till slut längst bort på tomten under en buske. Under tiden jakten pågick preppade vi fiskdammen där man utöver gamla kvitton, plastskedar, tvätsvampar och trasiga vantar fick dom efterlängtade godispåsarna. Lagom till godiset tog slut började föräldrar droppa in och vi stängde av borgen.

img_8429

Det blev ett SÅ lyckat kalas!
TACK snälla alla fina kompisar som kom och firade Harry och ett ännu större TACK för alla fantastiska presenter!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

%d bloggare gillar detta: