Ferrero Rocher tårta – close up

img_8394

Nä men om vi skulle ta och snacka lite choklad då kanske. Det är nämligen huvudingrediensen i den här bomben. Tog lite bilder steg för steg när jag monterade denna igår. Det här är nämligen en SUPERenkel tårta som både ser och smakar avancerat. En himla bra tårta med andra ord!

Själva botten, eller anslag som det så fint heter, är enligt tre-lika-modellen. Den kan vi vid det här laget. Till en 15 cm form har jag gjort den på 3 ägg och 1 tesked bakpulver vilket i min ugn blir perfekt.

3 lika är ju som bekant 3 glas – ägg i ett, socker i ett och mjöl/bakpulver/smak i ett tredje – lika mycket i alla glas. Dock är det olika mängd ägg och bakpulver rekommenderat till olika storlek på form på alla bloggar så det får man testa ut själv. (Om jag gör ljusa bottnar använder jag mig däremot av detta recept – typ samma men ändå inte)

img_8391

Fyllningen till denna tårta är enklast möjlig men larvigt god.

3 dl vispgrädde
2 rågade matskedar Nutella
1-2 bananer

Vispa grädden riktigt fluffig – får inte bli fööör hård. Blanda försiktigt i Nutella med en slickepott.

Sen är det bara att köra på – grädde först. Skivad banan sen. På samtliga lager.

 

img_8392

img_8393

När tårtan är monterad kommer det bästa – den behöver inte sätta sig. I vanliga fall monterar jag tårtan ena dagen och spackar dag 2. Men denna fyllning sitter som berget så det är bara att gå på med spackling och göra den klar. Eftersom tårtan dessutom innehåller banan är det en bra idé att äta den samma dag eller senast dagen efter. Bananen blir ju lite brun och geggig om den får ligga för länge.

Då kommer vi till det godaste – nutellafrostingen. En underbart god frosting som går att använda till det mesta.

Obs! Till en sån här liten tårta använde jag endast halv sats!

225g smör
100 g cream cheese
2 msk kakao
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar Nutella

Gör så här:

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.

Till sist kommer kronan på verket – Ferrero rocher. Spritsa små toppar att sätta fast dessa ljuvliga godisar på och sen är det dags för tårtan att komma in i kylen ett par timmar för att sätta sig.

Följer en grym fransman på Instagram – Amaury Guichon. Han är någon sån där riktig höjdare i bakvärlden och är MAGISK på choklad. Lite lagom till att jag och var nöjd med min tårta såg jag denna bild på hans flöde och insåg varför jag inte har tårtor som yrke. SATAN vad han är grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s