Omplanterade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Få saker gör en ju så barnsligt lycklig som knoppar eller nya skott på blommor. Har länge tänkt att jag ska ge mig på att faktiskt plantera om de orkidéer som inte verkar vilja blomma om. Sagt och gjort – i helgen slog jag till. Två ”lik” som bara stått och stått blev uppgrävda och fick rötterna rensade. Nya krukor och ny jord. Eller ja, jord och jord – ny skum bark eller vad det nu är som orkidéjord består av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passade även på att bada alla mina duktiga orkidéer som faktiskt bjuder på fina blommor. Hittade även en som har skjutit nya skott!! Spännande – kommer aldrig ihåg vilken färg dom har mellan blomningarna men jag har på känn att detta är en favorit i rosa och orange.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag är låååångt ifrån expert och har bara såna där ”vanliga” orkidéer men ÄLSKAR dom. Så vackra. Vita är en favorit förstås men den chockrosa är lite speciell – dels blommar den hur mycket som helst men sen fick jag den som blombud till jobbet av Fredrik för länge sen. Blir lite sådär sentimental varje gång den blommar. Så fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s