Solgul tårta

God morgon!

Dag två utan socker och vad kan väl vara bättre än att då kika på en godsak från förr. Har ju glömt nämna tårta nummer 2 som jag hade med mig till jobbet på min födelsedag. En riktigt vårig solgul sak som jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med.

IMG_9848

Det här är egentligen en vanlig prinsesstårta med den enda skillnaden att jag använt mig av min ljuuuuuuvliga rabarber/hallon/björnbärs-sylt. I övrigt är det ljusa bottnar, vaniljcreme och såklart massor med grädde.

För att slippa spackla tårtan med smörkräm som jag annars gör för att inte marsipanen ska svettas har jag penslat marsipanlocket med rapsolja innan jag täckte över tårtan. Då håller sig marsipanen torr och fin direkt på grädden.

IMG_9854

Blommorna är som vanligt i sockerpasta och dekorbandet med strass är just strass och är såklart inte ätbart. Men snyggt är det.

Längtar till mars och april nu – då fyller många år som jag får göra tårtor till. Illa dock att jag precis lovat mig själv att inte äta socker. Blir tufft att baka såna här skönheter och sen inte få smaka. Attans liksom!

IMG_9850

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s