Nutella, banan och Ferrero Rocher

När man fyller år blir det lätt några tårtor. I mitt fall blir det ibland några fler. Som 4 stycken på tre dagar. I söndags bjöds det på denna skönhet i gult och grönt. Till mina kollegor på jobbet fick jag slå på stort och göra två olika godingar – vi är både många och har olika favoriter. Först ut är en chokladbomb med nutella och banan toppade med Ferrero Rocher. Massor av allt och sött så in i bomben. Men goooooott!

img_9853

Tårtan består av chokladbottnar enligt 3-lika och är sen fylld med dubbla lager av nutellagrädde (bara vispa grädde och vänd ner så mycket nutella du vill ha) och skivad banan. Tårtan är sedan spacklad med kanske världens bästa nutellafrosting. Den använder jag till allt från tårtor till cupcakes och ibland även som extra gott-gott till tex glass eller marängsviss. Till sist är det hackade hasselnötter längst ner på tårtan och spritsade små toppar där jag tryckt dit Ferrero Rocher (kan ju vara det godaste!!). Lite guldglitter fick bli kronan på verket.

Receptet på frostingen kommer här!

225g smör
100 g cream cheese
2 msk kakao
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar Nutella

Gör så här:

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.

img_9849

Så nedrigt – jag hade ju tänkt göra ett tjusigt mönster på själva tårtan men alla mina mönstrade skrapor ligger fortfarande i lådor i väntan på att jag ska få ett större kök så jag kan få plats med allt. Så – den blev helt slät. Eller ja, så slät den nu kunde bli utan skrapa då alltså… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s