Livet

2 minuter som gör all skillnad

Åhh ibland blir det bara sådär himla bra. Dom där kvällarna när allt bara faller på plats. Det höll visserligen på att bli katastrof innan kvällen ens börjat – jag höll på att glömma Harrys simskola och fick SLÄNGA mig från jobbet för att hinna i tid. När jag väl kom till dagis tog jag mig för något jag är så himla dålig på. Istället för att rusa in med andan i halsen satt jag kvar i bilen och bara satt. I två minuter. Dom två minuterna gör ingen skillnad i tid men SÅ stor skillnad för Harry (och mig). Jag hann andas, lyssnade på en bra låt och liksom landa lite.

När jag väl kom in på dagis var jag inte en galen människa som bara härjade och stressade. Jag kom in på dagis som Harrys glada och snälla mamma. Jag hade hunnit varva ner och tack vare att han inte uppfattade mig stressad blev inte han stressad. Alla är ju olika men Harry märker på 4 sekunder om jag är stressad och sur. Då låser sig allt och han blir helt omöjlig. Allt tar då ungefär hundra gånger längre tid. Vi hann såklart. Vi åt pannkakor i caféterian och gick sen och bytte om. Det är en annan sak jag gör numera. Jag badar också. Dels hinner vi bada lite tillsammans innan simskolan vilket Harry ÄLSKAR och sen, medan han har simskola, simmar jag i motionsbassängen. Snacka om effektivisering. Efter den halvtimman är alla färdigtränade för den dagen.

Mamma och pappa, TACK SNÄLLA, hade åkt över till oss redan vid 16 för att hjälpa Viktor lite extra med läxor – det är både prov, redovisning och läxor denna vecka. Så när vi kom från simhallen va han i princip klar och vi kunde äta middag tillsammans i lugn och ro.

img_7754

img_7765

Kvällen avrundades med lite pyssel och sen en saga – allihop i vår säng. (Ja inte mamma o pappa då – dom hade åkt hem) Så mysigt. Älskar att Viktor mer än gärna kommer smygande och lyssnar han också. Dom är inte så stora när allt kommer omkring. Mammahjärtat är SÅ nöjt och varmt ikväll. Vi har hunnit allt. Utan stress. Utan tjat. Underbart!

img_7757

Dagens visdomsord är dom där två minuterna. Dom där små små stunderna som man stannar upp och andas en extra gång. Dom där två minuterna kan ha varit det enda som behövdes för att få den här ljuvliga kvällen, stunderna med barnen, dom där ögonblicken som verkligen räknas. Jag ska SÅ bli bättre på dom där två minuterna.

img_7764

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: