Livet

Måndagslista

Nej, nu får det vara nog på detta vinterdepp. Det var min plan i helgen. Jag bestämde mig för att dra igång med måndagslistorna igen. Det är ett bra sätt att fokusera på veckans bra och positiva saker istället för att, som jag så ofta gör, bara se stressen och alla måsten.Och vad händer. Jo – jag slog upp mina döda svullna stackars ögon imorse och så TOKsnöar det. Det blir visserligen vitt ute vilket ju är ljust i alla fall. Men SÅ trött på denna mörka vinter. Har nog aldrig varit i så stort behov av sol och vår som nu.

img_4792

Åhhh på väg hem från Kroatien I somras. Detta är taget på vår sista natt I Gränna. Så härligt!!

Så – ännu större anledning att se på allt från ett annat hall. Fokusera på rätt saker. Nu ska alltså 5 punkter som känns positiva och glada vaskas fram och det är just därför den här listan är så grym. I stället för att bara sura över mörkret, att vi försov oss, att jag inte hann handla för veckan igår och att barnen är trötta tvingar jag mig själv att se det som är bra och skoj med den här veckan. Min psykolog gav den här måndags-listan-grejen till mig i läxa för ett par år sedan när allt verkligen gick i nattsvart. Jag tyckte inte den hjälpte så mycket då men jag tror ta mig tusan att det är grymt hälsosamt att börja veckan med att verkligen känna efter vad som kommer bli skoj och kul.

img_7456

Det är bara ett par veckor kvar tills vi åker tillbaka till fjällen också. DET ser jag fram emot! ♥

Så – 2017s första måndagslista kommer här! Den här veckan tänker jag vara extra glad och tacksam för att:

  • Fredrik är borta i Oslo hela veckan. Inte så positivt tänker ni. Och nej – det är det inte i sig. Men jag har bestämt mig för att se det positivt. Att jag och killarna ska göra mysiga saker, laga mat ihop, sova allihop i vår säng och läsa böcker och spela spel. Det blir lite annorlunda upplägg när man är själv med barnen och den här gången ska jag INTE stressa och hetsa runt som en idiot utan istället njuta av tiden själv med mina små hjärtan.
  • Jag ska på middag med kollegor på onsdag. Vi har en tjejliga som ses en gång i månaden och käkar middag. På onsdag är det dags igen och dessa kvällar är verkligen energi-kickar!
  • Jag ska springa! Jag har ÄNTLIGEN kommit igång med lite löpning igen. Har flera rundor inplanerade på lunchen med kollegor och tack vare löpbandet i källaren är planen att få till ett par vändor när barnen lagt sig på kvällen. Finns få saker jag mår så bra av som löpning.
  • Jag ska pyssla hemma. Ska ta den här veckan till att fixa lite hemma. Det är dags att flytta runt saker och liksom ”städa ur” lite av den här vintern. Det ska jag lägga lite extra tid på denna vecka.
  • Skolvalet är klart! Både Viktor och Harry ska göra skolval i år. Jag tycker systemet i sig suger med att man ska välja men ändå inte kanske får det man vill för att närhetsprinciper och syskonförturer och gud vet vad ändå går före. Men! Nu har vi valt och både barn och föräldrar känner sig nöjda. Viktor kommer in på den skolan han till slut valde för den ligger ändå närmst och Harry kanske inte kommer in på sitt förstahandsval men då är vi helt bekväma med det andra som är vår närmsta skola. Så – ÄNTLIGEN är detta klart och det är SÅ skönt.

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: