Annes år,  Livet

Tankar från 2016

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Bilade! Vi tog med oss barnen i bilen och gav oss ut på vägarna i en månad. Hann se Sverige (såklart), Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien och Kroatien. Underbar resa!!

bad

Höll du några av dina nyårslöften?
Nope – för jag ger aldrig några.

Fick någon du känner barn?
Ja, det blev ett par bebisar. Hade gärna fått en själv men det är tydligen över för min del.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov inte. Däremot var det ju ett mörkt år för kändisvärlden.

Vilka länder besökte du?
Så härligt att kunna smälla på med Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien och Spanien.

Är det något du saknade 2016 som du vill ha 2017?
Mer ordning och reda. Jag är fortfarande lite överallt och ingenstans. Planeringar spricker och tiden räcker inte. I år vill jag lära mig bli mer realistisk över vad jag kan hinna och klara av och på så sätt känna att jag inte stressar genom allt.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?
31 maj – vi skrev på papper för nya huset.
1 sep – vi satte nycklarna i låset till huset.

hus

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Resan i sommar, husköpet, flytten – det har varit ett fantastiskt år för familjen! ♥

Vilket var ditt största misstag?
Inget katastrofalt tydligen, för jag kommer inte på något så där direkt.

Vilket var ditt bästa inköp?
HUSET!

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och inredning J

Vad gjorde dig riktigt glad?
Att vi äntligen ”hittade hem” – vi har vetat i alla år i förra huset att det skulle bli en flytt till. Nu är vi HEMMA och kan starta upp nästa fas i livet. Resan igen förstås – den var magisk. Men också massa annat – Att Fredrik va så grym på jobbet att han vann en resa till Malaga som vi fick åka på, och att vi sen dessutom lärde känna nya fina vänner på resan som vi nu har kvar.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Gick ut hårt med en fotoperation i januari som jag var sjukskriven 6 veckor för. Annars inget utöver det vanliga…

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?
oj, troligen ingen speciell alls. Jo – Denna förresten. Spelades allt för många gånger i bilen under vår roadtrip.

Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?
Bättre!! Verkligen bättre!

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Haha – MASSOR. Träning, egentid, läsa böcker, pyssla, sy, vara med barnen.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Oro och funderingar över sånt jag inte kan påverka. Min absolut sämsta egenskap.

Hur var din julafton?
Magisk! Vi hade nytt ”upplägg” som blev så himla bra. Närmsta familjen var hemma hos oss och vi hade dessutom en ”Viktor-jul” så den var bara perfekt. Fick så mycket fina klappar, vi hade tid att sitta ner och umgås, barnen var superglada och nöjda. Det enda som saknades var snön.

jul

Blev du kär?
Inte mer än vanligt J

Vilket program har varit det bästa på tv?
Ser ju inte på TV alls men bäst i år på Netflix är helt klart Black List.

Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej. Hata personer är inte riktigt min grej faktiskt. Även om jag är rätt hetsig av mig.

Vilken var den bästa boken du läst under året?
Hmm.. läser ju inga böcker direkt. Har ju liksom inte riktigt hittat tiden. Men måste väl ändå säga nya Kepler – Kaninjägaren. Även om den var blek i jämförelse med deras tidigare.

Något du är speciellt stolt över från 2016?
Min utbildning! Hela hösten har jag pluggat till Sociala medier koordinator på IT-högskolan i Göteborg samtidigt som jag jobbat. Fick högsta betyg på nästan alla projekt och även på hela kursen till slut. Nu väntar jag bara på att diplomet ska ramla ner i brevlådan. Stolt är bara förnamnet!

img_7186

Önskade du dig något som du fick?
Huset. Det var en rafflande budgivning och riktigt svettiga dagar. Har säkert önskat mig hundratals saker mer under året – jag är bra på att önska. Om det sen gått igenom alla gånger är ju tveksamt. Men på det stora hela blev det ett himla bra år privat. Jobbmässigt däremot…

Önskade du dig något som du inte fick?
Jag önskade och hoppades att det skulle bli en del förändringar på jobbet för mig men icke. Det blev platt fall och inget hände. Dessa förändringar står därför på listan för 2017

Vilken var årets bästa film?
Hmm.. Måste nog säga Husdjurens hemliga liv. ÄLSKAR den filmen.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Älskar ju födelsedagar så jag firade i flera omgångar – både med familj och med vänner.

presenter

Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Har träffat massa härliga människor – men främst är nog ändå Daniel och Sara som jag lärde känna i Malaga, fina kollegor, härliga människor på kurser jag gått, vänners vänner på middagar. Jag är snabb på att suga i mig härlig energi från nya människor.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
Tights, tighta byxor eller strumpbyxor och så nåt fluffigare upptill. Man måste ju se till att dölja alla magar J Mycket färg och mönster. Klär mig nog ganska glatt tror jag. Och bling! Allt blir roligare med lite glitter.

img_0794

Vad fick dig att må bra?
Min familj och vänner. Att få uppleva saker med barnen. Att flytta var jobbigt men härligt. Att min fot blev bra efter operationen och att jag numera slipper ha ont!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Hahaha. Är ingen ett vansinnigt tråkigt svar. Jag håller mig till Chuck Bass. Alltid.

Vem saknade du?
Några speciella gamla vänner som jag inte har kontakt med längre. Dom saknar jag alltid.

Vilken var din bästa månad?
Juni/juli helt klart då vi reste. Och september när vi flyttade.

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det finns det alltid. Planerat mer. Stressat mindre. Njutit mer av fina ögonblick. Det ska jag bli bättre på i år.

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Det blir lugnare och härligare psykiskt. Det blir mer fart och fläkt fysiskt. Mer riktig tid och mindre slötid i soffan framför TV eller datorn. Mer struktur och mindre stress. Lägre krav och högre feelgood. Typ så.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: