Livet

2017 – mina mål

Vardagen är igång igen och jag har slagit upp nya kalendern. Som vanligt från Bookbinders design och nej – jag kommer inte använda kalendern I telefonen. Kalender har man I pappersformat. Punkt.

Lite funderingar kring det här med nytt år – jag har aldrig varit ett fan av nyårslöften, tvärtom är jag emot det. Dom bryts i alla fall. Att LOVA något som man ska hålla ett helt år är bara dumhet i min bok. Men det är väl för att jag inte för en sekund tror på mig själv när det gäller att hålla i nått under så lång tid – jag hinner hitta hundra nya grejer som är roligare, enklare, snabbare eller bättre.

Men såklart kan man inte frångå att ett nytt år liksom i sig självt är en nystart. Alltid är det något som behövs ändras eller förbättras. Och ska vi vara ärliga är det rätt mycket i mitt fall… haha – hemska insikter!

Så – jag har klurat och funderat på vad som faktiskt borde vara tillräckligt viktigt för att lägga lite krut på nu när det ändå är nytt år och läge för lite uppryckning. Det är inga löften – ser det snarare som mål och riktlinjer. Lite som en rekommendation kanske 🙂

I år tänker jag sluta slösurfa och istället läsa det jag VILL läsa och fokusera på att skriva själv. Och framför allt – lägga ifrån mig mobilen. Är så sjukt trött på mig själv och min telefon. 2017 ska bli året då jag istället sitter i vårt fina hemmakontor och GÖR saker.

I år tänker jag fokusera på att må bra – både på insidan och utsidan. Jag funderade ett tag i höstas på om jag skulle gå tillbaka till min psykolog. Det snurrade på lite för fort och jag var på för många ställen samtidigt. Det är så typiskt mig. Allt ska vara perfekt – gärna igår. Och jag kan fixa allt – jag gjorde det redan igår. När till och med min mamma gav mig en anti-stress-bok på jul likosm 🙂  Så I år ska jag göra som min psykolog sa till mig (men som jag tydligen glömt att tänka på sista året…) Säga nej till saker. Sänka mina krav. Prioritera tid för mig själv så jag kan träna, gå en promenad eller skriva. Skita I dammet I hörnen och istället leka med barnen. Såna saker. Viktiga saker.

I år tänker jag minska socker och gluten radikalt i vår familj. Inte hysteriskt men i vardagen se till att välja bättre. Vi äter bra mat. Men vi äter lite för mycket annat också. I år ska vi hålla oss den vår lagade mat och skippa ”allt det andra”.

Så – det är mina mål för 2017. Mindre teknik och socker och mer kvalité och tid. Låter ju enkelt och bra. Återkommer i nästa vecka om jag överlevt J

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: