Apelsinkrokantfudge

Världens längsta namn – men dom är värda sitt maffiga namn. Så goda!

img_9642

Fudge hör ju julen till och vad passar bättre än choklad och apelsin ihop?! Den här fudgen gjorde jag med Marabous apelsinkrokant och det blev nästan ännu lite godare – len fudge men med lite krisp i. Perfektion!

Till en omgång fugde

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad apelsinkrokant

  1. Häll vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka påmedelvärme till 125°C.
  2. Rör ner smör och koka ytterligare 2 minuter. Ta från värmen.
  3. Tillsätt hackad mjölkchoklad, rör om tills chokladen smält. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär kakan i bitar.

 

img_9650

Jag använder en rektangulär ställbar form från Patisse som är alldeles förträfflig för att få en jämn fin höjd på tex just fudge. Den här formen använder jag även om jag gör mjuka kakor som ska skäras – finfina kanter och inget som behöver skäras bort. Dessutom håller den frosting och ganache på plats. Ett av mina bättre köp till bakandet.

patisse baking square-800x800.jpg

Denna form finns att shoppa på sig på bland annat Tand Fondant eller Åhlens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s