Bakningen

Sockerkaka med äpple o kanel

Det är ju något speciellt med de riktigt gamla klassikerna. Som en riktigt god sockerkaka – det blir liksom inte bättre. Den här är gjord på mitt ”standardrecept” och fylld med äpple och kanel. Grymt gott.

Till en stor sockerkaka

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

 

Sätt ugnen på 175 grader (jag använder varmluft fast jag tror att recepten från början är med ”vanlig” ugn)

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Kör med elvisp och ett bra tag – ju fluffigare desto bättre!

Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.  Sikta ner i äggsmeten. Blanda till sist ner det smälta smöret och mjölken. Vispa ihop allt till en slät smet.

Smörj en sockerkaksform. Blanda ströbröd med lite kanel och bröa sedan formen.

Riv äpplet på den grova sidan på rivjärnet.Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten och fyll formen.

Grädda längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Skär stoooora bitar och njut ihop med en kopp kaffe eller kanske ännu hellre ett glas iskall mjölk.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: