Dessertbord

Måndagsmorgon  – ny vecka, nya möjligheter. Och tillfälle att snacka godsaker och bakning. Vad kan vara bättre en måndagsmorgon liksom? Nedan – lördagens godsaker!

img_6753-2

Ingen middag är komplett utan en rejäl efterrätt. När vi ändå var många både vuxna och barn i lördags passade jag på att köra all in – dessertbord! Älskar till och med ordet!

På mitt bord fanns såklart små skålar med lördagsgodis, mörka chokladbrownies, passionsfrukwtsmousse, chokladbollar, små fruktspett och vispad grädde. Något för alla och i små portioner så man kan unna sig att ta lite av varje.

img_6752-2

Mina Chokladbrownies är gjorda på samma recept som kladdkakan jag gjorde till kladdkakans dag. Jag gjorde dock en dubbel sats men fortfarande i en lite mindre form så att kakan blev lite högre och kolatäcket blev tjockt.

Passionsfruktsmousse
receptet är för 4 pers men räcker ju betydligt längre i detta sammanhang.

3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Smaksättning
3–4 passionsfrukter

Gör så här

Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
Gröp ur passionsfrukterna.
Rör ner passionsfruktköttet i gräddblandningen.

img_6755-2

Några av barnen tål inte gluten så därför är chokladbollarna gjorda på glutenfria havregryn. Receptet är dock detsamma exakt – använder bara detta recept. Blir perfekta chokladbollar enligt mig.

Chokladbollar

100 g smör
1 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
3 dl havregryn

pärlsocker

Blanda socker och smör poröst – använd elvisp. Det ska bli fluffigt!
Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt havregrynen och kaffet och rör till en jämn smet. Rulla bollar och doppa i pärlsocker. Ställ in dem i kylen en stund innan de äts så de hinner stelna till lite.

Spetten är ju då bara frukt på cocktailpinnar – tog äpple, honungsmelon, banan, druva och physalis. Enkelt och vansinnigt gott.

img_6751-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s