Snacks och Smårätter

Plockmat för stora och små

Vi hade ju middag tillsammans med fina vänner här hemma i lördags – 6 vuxna och 7 barn så det var verkligen fullt hus. Så himla härligt!

Till förrätt bjöds det på plockmat och charkisar till oss vuxna så betydde givetvis plockmat även för barnen. Jag körde på säkra kort i en lite roligare tappning.

IMG_9533.JPG

Köttbullar och korv på pinne i form av en gurkkrokodil. Den gjorde verkligen succé och gick åt i rasande fart. När allt på tandpetare va slut gick dom loss på själva gurkan. De fick även tunnbrödsrullar med hamburgerkött och vindruva.

img_9535

img_9534

Fredrik gick bananas på ICA Maxi och retade gallfeber på tjejen i delikatessdisken då han ville ha alla inslaget i papper istället för i plastbunkar. Vi har ju TOTAL platsbrist i den larvigt lilla kylen vi har här så det fanns liksom inte på kartan att få in typ 15 plastbyttor också. Riktigt dåligt att ifrågasätta varför man vill ha papper istället för byttor – visst det är enklare för henne men här måste man väl ändå inse att kunden har rätt. Hur som – gott som attans var det!

IMG_9537.JPG

Charkisar är en ypperlig förrätt tycker jag – det blir socialt, man får plocka lite hur man vill – mycket om man är skithungrig, lite om man vill vänta på varmrätten och man får ta bara sina favvosar. Mums!

Till varmrätt gjorde Fredrik helt maaaagiska italienska frikadeller med pasta. Och sen avrundade vi med ett litet dessertbord. Det kommer i ett eget inlägg med lite recept och så.

Kvällen blev verkligen perfekt – så himla trevligt. Barnen lekte hur bra som helst och jag tror alla gick hem mätta och nöjda!

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: