Äventyren,  Livet

Universeum

Japp, Universeum motsvarade våra höga förväntningar. Verkligen. Så roligt, spännande, sevärt och lärorikt. Det var så bra! Vi har pysslat, tittat på djur, testat experiment, kollat rymden, lärt oss om allt från våra insjöar till regnskog.

IMG_6633.JPG

Laddade för äventyr!

Det fanns gott om plats överallt – trots att det är höstlov var det inte på något sätt trångt, det var mycket personal, intressant upplagda utställningar med olika teman. Universeum har lyckats SÅ bra med sitt upplägg. Vi kom dit vid 12 och gick vid 17 och var bara så nöjda. Allt är kanonbra upplagt och blandningen mellan utställningar man kan kika på, pusselhörnor där man fick skapa själv och små föreställningar med experiment   eller djurmatning och annat skoj är perfekt. Det händer saker hela tiden – överallt – utan att man för den saken skull behöver trängas eller slå sig fram.

collage-2collage-universeum-1

Det enda jag möjligtvis har åsikter om är, som alltid, utbudet av mat. Universeum har en restaurang som visserligen har rätt hygglig meny men det finns helt klart mer att önska. Jag är så less på att det enda man kan ge ungarna när man är på såna här ställen är torra micropizzor, hårda pannkakor eller en skosula till hamburgare. På plussidan fanns dock ”vuxenmaten” – den pestopastan jag åt var helt ok och Fredriks varmrökta lax var fin. Men VARFÖR finns det inte vettig mat till ungarna – en bra pasta, korvstroganoff, lasagne.. vanligt käk. Och VAR är grönsakerna? Hur svårt kan det vara att servera grönsaker till maten? Nä – där blev det inga pluspoäng.

Något som däremot ökade på det överlag strålande betyget var butiken. Så mycket spännande saker, experiment, leksaker, böcker och annat kul. Dessutom var inte allt svindyrt som det kan vara på museum och nöjesparker. Viktor köpte en snöglob (han samlar på såna från våra resor), Harry köpte nån slemmig lera av nåt slag och jag slog till på en superrolig bok med massa experiment man kan göra hemma.

Avrundar med min favvobild från dagen – oklart vad det är men cool!

IMG_9383.JPG

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: