Livet

En sak i taget

Idag fikade jag med en av mina allra bästa. En av dom viktigaste jag har i min absoluta närhet. Vi ses inte alls så mycket som vi borde just nu och jag saknar det enormt.

Vi pratade en del. Mycket om massa skoj men även en liten del om sånt som är jobbigt. Prestationsångesten, stressen, dåliga mammasamvetet, dåliga samvetet rent generellt. Jag har inte så mycket av allt sånt här längre. Jag har lärt mig. Men – trots att jag numera anser mig vara frisk måste jag ändå koncentrera mig. Jag måste känna efter, ofta, för att inte missa dom där första tecknen på stressen, illamåendet och stickningarna i ansiktet. Får dom väl fäste kan det ta mig dagar att komma på banan igen.

hysterisk-kvinna.jpg

Idag har det varit lite för mycket på agendan. Fredrik har åkt till Spanien så det var hundpromenad, barn, frukost, fixa mig, fixa barn och få iväg oss alla. Till dagis, till skola, till mamma o pappa (hundvakt) samt mig själv till jobbet. Hann knappt komma igång på jobbet innan det var dags att åka igen. Operation hos husläkaren. Två knölar opererades bort med 10 stygn som resultat. AJ!

Jobba hemifrån, barn från skolan, barn från dagis, fika, mellis till barn, barn till träning, barn till simskola, hämta möbler till huset, lämna möbler i huset, ICA, middag, läxa med barn, lägga barn, kolla lite internet med barn och till sist lägga barn igen.

Där blev det lite väl mycket på en och samma dag. Men vissa dagar är såhär. Det är bara att ta en sak i taget. Det är en mening som jag säger till mig själv säkert 20 gånger i veckan, ibland 20 gånger om dagen. Ta en sak i taget. Det går inte att göra allt på en gång. Ta en sak i taget.

Nu skulle jag behöva städa, plocka undan, packa några lådor och förbereda för imorgon. Och jag tänker dessutom att jag borde tvätta och jag borde gått och tränat. STOPP! Det är här det är stopp. Det är här jag lägger ner.  Jag vet att det enda sättet för mig att kunna komma ur sängen som fungerande människa imorgon är att bara säga stopp. Lägga ner alla borde och måste. Så – efter jag har skrivit detta och på så sätt satt ord på mina tankar och sorterat i mitt huvud kommer jag göra en kopp te, lägga mig under en filt och titta på ett avsnitt Modern Family eller Gossip Girl. Då vet jag att jag kommer komma ner i varv, lugna snurret i skallen och sen kunna gå och lägga mig och sova. Och på det sättet vakna och vara en pigg och glad mamma och framför allt en pigg och glad Anne.

funny-animal-pictures-4

Kommentera

%d bloggare gillar detta: