Tårterian

Prinsesstårta med Tiara

img_9201

Ahhhh va roligt att få göra en tårta igen! Annes Tårteria har ju inte varit i farten sen före sommaren. Att dessutom får göra en princessdröm är lite extra kul som omväxling till alla superhjältar jag vanligtvis roar mig med.

img_9203

Tårtan är till en av Viktors klasskompisars lillasyster som ju då fyller 5. Sötis. Hennes tårta är gjord på vaniljbottnar och är fylld med både vaniljkräm och vaniljmousse ihop med lättkokta hallon.

Som alltid är den spacklad med smörkräm men denna gång smaksatte jag den med en ny jordgubbsessens och jösses va smarrigt, smakar precis som jordgubbsglass. Tårtan är täckt med sockerpasta vilket jag vanligtvis inte brukar använda. Jösses vad smidig den är att jobba med – synd att marsipan, enligt mig då alltså, är SÅ mycket godare. Men födelsedagsbarnet gillar inte marsipan så då blir det ju givetvis något annat.

img_9207

Tiaran är gjord med en ny utstickare från FMM – som alltid inköpt hos Tant Fondant.

img_9204

img_9206

Kommentera

%d bloggare gillar detta: