Livet

Ta vara på en vanlig morgon

Imorse vaknade jag till denna ljuvliga syn. Den här lilla människan alltså. Med sin kanin. Det förvånar mig fortfarande hur mycket kärlek man kan klämma in i hjärtat. Älskade lille skrutt.

När pappa är borta kör vi frukost vid barbänken. Med frukost-TV på datorn. En sån liten sak som Harry tycker är såååå busigt och roligt. När vi är själva passar jag på att njuta lite extra av vår egentid. Struntar i att stressa och gör extra mysig frukost (som vi då inte ska äta vid bordet – viktigt!)

Vi kikar på nyhetsmorgon och idag slog vi på precis när det kom ett inslag om minröjning i Östersjön. Tydligen letar man upp gamla minor och spränger dom. Harrys ögon var som tefat – SÅ spännande såklart.

Det är så sjukt viktigt för mig med dom här små stunderna, att verkligen ta vara på all tid man har och inte bara se fram emot de stora sakerna. Just nu är ju flytten det enda vi har i huvudet men den är fortfarande två veckor bort.

Om jag bara har fokus på just den 26 september skulle jag ju missa alla dagar, stunder och ögonblick fram tills dess. För några år sedan hade jag, när det väl var den 26:e, inte kunnat säga en enda bra sak som hänt dessa två sista veckor. Numera kör jag en dag i taget och tar vara på alla stunder – vår frukost, nåt bra möte jag kommer ha på jobbet under dagen, god lunch, simskolan med Harry i eftermiddag, myset när Fredrik kommer hem från Göteborg ikväll och målet att komma ut och springa en vända innan läggdags.

Varje dag är proppad med mysiga bra saker – om man bara stannar upp en sekund och tillåter sig att se och uppmärksamma dom.

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: