Hus och Hem

Byggdag 1

Det är ju tur att jag inte ingår i planen för denna första renovering i huset – jag ligger ju liksom där jag ligger. Platt på rygg. Vilken hysterisk förkylning! Orkar typ vara upp en kvart sen måste jag vila i en timma. Ska bli intressant ikväll när Harry ska på simskola. Fredrik jobbar så jag lär få göra en insats med livet i investering. Jag som svettas bara av att sitta kommer ju göra succé i en varm simhall.

Men det var helt of topic – det jag skulle visa idag var ju ALLT som hände igår på Villa Vinbär. Vi har tagit hjälp av ett litet men ack så effektivt bolag för renoveringen av sovrummen. APK Entreprenad AB drivs av en av våra bästa vänner så det var givet att han skulle få ge sig på detta. Den renovering vi gör nu är sovrummen i den äldsta delen på huset. Man kan lugnt såga att vi hittar både det ena och det andra under lager av färg och golv…

IMG_9138

Det här är det som kommer bli kontor/gästrum. För att få den möblering vi tänkt måste vi dock flytta dörren. Så det hålet till höger är gamla dörren som sätts igen och det nya hålet i mitten blir dörren.

IMG_9137

Kontoret från hallen. Här inne fanns det under vävtapeten en ändå helt ok randig tapet. Under den randig kan man dock se små spår av någon riktigt snygg brunmönstrad historia.

Nedan snygga rosablommiga tapet hittade vi under ytterligare ett lager vävtapet i det som ska bli Harrys rum…

IMG_9136

Rummet som ska bli vår Walk in Closet. Spännande! Tänker inte ens försöka förklara hur galet ful den bruna plastmattan är som kom fram under klickgolvet här inne.

IMG_9133IMG_9132

Och detta är nya dörren från vårt sovrum in i klädkammaren. Här är inte ens den sexiga vävtapeten målad så här fick man verkligen känslan för hur härligt grön/brunt allt måste ha varit. Här kommer det bli en galet snygg tapet från Cole & Son och vita härliga skjutdörrar in i WiC.

IMG_9130

Och till slut den korridor som vi lite snyggt förskönar genom att kalla den hall. Den är lång. Den är smal. Men vi ska försöka göra det bästa av situationen. Ljus tapet. Massa belysning och lite fina tavlor tror jag kommer göra susen. Jag hade gärna behållit det fina trägolvet men det är snett, vint och rätt ojämnt så det kommer bli nytt golv även här.

I alla rum i den här delen av huset blir det klassisk 3-stavig ekparkett. Jag kände först att det kanske var lite trist men nu när jag golvet kommit och jag fått lite känsla för rummen känns det super. Det kommer bli finfint!

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: