Mat

Zucchini tortellini

Vardag igen – och dags för den eviga middagsdebatten. Idag testade vi på något nytt – tortellini gjord på zucchini. Blev oväntat smarrigt och var superenkelt att svänga ihop.

Tyvärr är receptet från en video på Facebook så det är lite ungefärligt och höftat efter tycke och smak.

Recept för 8 knyten (2 var lagom per person, Harry åt en)

1 stor eller 2 små zucchini
1 burk ricottaost
2 ägg

100 g parmesan
Tomatsås (jag slöade och använda ICA EKOs färdiga)
vitlök (2 klyftor)
basilika
1 st mozzarella
Salt och peppar

Så – då sätter vi igång. Först ut är att skölja zucchinin och sen hyvla långa bitar med osthyvel. Ju längre desto bättre, då är dom lättare att vika ihop sen.

Blanda ricottaost, ägg, hackad basilika, riven parmesanost och vitlök i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Det ska bli en smet som går att ”skopa” upp med sked – blöt men inte rinnig.

Lägg zucchinin enligt bilden ovan och lägg på en redig klick ostsmet. Vik ihop alla kanter och lägg knytet i en oljad ugnsform med skarvarna nedåt.

När alla knyten är klara hälls tomatsås över allt ihop. Lite mer salt och peppar och till sist riven mozzarella. Jag använder ett vanligt rivjärn och river en sån där rund mozzarellaklump. Mycket billigare än att köpa färdigriven mozzarella.

Grädda på 225 grader i 20 min. Zucchinin ska vara mjuk men ändå ha lite motstånd så känn med en sticka. Sen är det bara att skicka upp på tallrik och njuta! Vegovänligt, LCHF-vänligt, barnvänligt… helt enkelt bara skitgott.

Och så dagens STORA sensation – jag har varit ute och sprungit. Låååångsamt och tuuuungt men jag gjorde det. Nu kan det bara bli bättre! Heija mig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: