Berlin

Trots den lååååånga färden hit och en rejäl besvikelse på både hotellet samt Hotels.com har vi haft en grym dag. Hotellet suger stenhårt. Varmt som i en bastu, sjukt otrevlig och ohjälpsam personal samt ett jävla liv på gatan. Inte från folk utanför alltså utan från serveringspersonalen som började duka upp frukosten klockan 6 i morse. Jag gissar på att dom dukar borden från sisådär 10 meters håll och helt enkelt bara kastar ut tallrikar och bestick efter bästa förmåga. Hotels.com ringde vi redan igår men dom kan inte hjälpa till överhuvudtaget. Så – bara att gilla läget eftersom allt redan var betalt.

Till slut lyckades vi i alla fall byta rum till ett som ligger åt andra hållet och längre ner så värmen kanske åtminstone är hanterbar. Nu är klockan lite över 21 och det är väl sådär 24-25 grader här inne vilket inte på något sätt kan anses ok men vi hade 29 igår så det är ju ändå något.

Men! Nog om detta – vi åker ju imorgon. Dagen idag har ändå som sagt varit kanon. Vi startade med frulle på stan och sen tog vi tunnelbanan till Berlin Zoo. Jag har så svårt att förhålla mig till dessa djurparker. Kan inte bestämma mig om det är hemskt och snudd på djurplågeri att hålla dessa djur inburade eller om det faktiskt är så att alla dessa djurparker faktiskt hjälper utrotningshotade arter med sina uppfödningar och samarbeten. Oavsett så tyckte barnen att det var superkul och Berlin Zoo var en supermysig park. Lummig och grön vilket passade fint i hettan samt inhägnader som gjorde att man verkligen kunde se djuren.

collage1collage4collage2

Vi avslutade dagen med att fika på Starbucks och kika på Checkpoint Charlie samt de delar av Berlinmuren som finns på Potsdamer Platz. Berlin är en rätt stökig stad så killarna var mer än nöjda efter det. Vi tog tunnelbanan ”hem” och käkade på Burger King utanför hotellet. Nu ska vi soooova för imorgon bär det av igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s