Salzburg igen

Japp, vi är alltså här igen. Och älskar det lika mycket den här gången. Bor på andra sidan stan denna gång och det är lika magiskt vackert. Alltså den här stan är min absoluta favorit någonsin. Allt är bra! Maten, människorna, känslan, charmen och såklart den heeeelt underbara utsikten oavsett åt vilket håll man tittar. 

Vi började kvällen på Salzburgs äldsta ölkällare (bierkeller) ”PitterKeller”. Denna ligger lämpligt vägg i vägg med vårt hotell. Vi sover fint i natt och har checkat in på Crowne Plaza här i stan. Riktigt fint hotell! Vi har en svit så det är lyxigt värre.

Efter middagen gav vi oss ut på lite äventyr i andra änden av stan mot när vi var här för två veckor sen. Vi besökte Mirabell park där även Mirabellslottet ligger. Så himla mysig park med underbara planteringar och en rolig lekpark. 

Oavsett vart man är i stan ser man fästningen. Och oavsett åt vilket håll man tittar är utsikten helt slående. Utsikten på dom här två är dock den allra bästa. Vattenkammade killar dagen till ära.

Haha jag testade att snurra i den där grejen men två varv räckte för att min middag skulle börja röra sig i magen. 20 år på skridskor hjälper tydligen inte längre – snurra är INTE min grej. 

Total lycka närvi kom ner till floden och såg en marknad längs hela strandpromenaden. Finns inget bättre än att strosa bland stånd och fynda. Dock blev det inget av just fynd ikväll – vi fick nöja oss med bara kika. 

Och såklart kollade vi in bron med alla lås. Det äldsta vi hittade var från 1987. En sekund tänkte vi köpa ett lås vi också men köööööön och priset (13 EUR) fick oss på andra tankar…

Så vi åkte tillbaka till hotellet och shoppade upp pengarna i skybaren istället! Spritz till mamma, en öl till papp och den godaste färska mangojuicen jag någonsin smakat till killarna. Där satt vi i värmen och myste ikapp med solnedgången. 


Nu sover småfolket och vi spanar in resvägen för imorgon. Den är LÅNG! Vi ska ta oss ända upp till Berlin! Så vi säger Hej då till Salzburg ännu en gång men det är på återseende – hit kommer vi tillbaka. Garanterat! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s