Pulas Akvarium

Mitt i all sol och värme gjorde vi en liten avstickare och ett besök på Pula Akvarium. I ett gammalt fort från 1800-talet har man inrett ett akvarium och ett räddningscentrum för sköldpaddor. Just när vi var där fanns bara en ”patient” inlagd – en stor jättesködis som fått en stor bit av skalet skadat.

Viktor måste haft en snygg tröja eller nåt för sköldpaddan ville mer än gärna komma upp och säga hej.

I övrigt fanns det en hel del kul att titta på – mina favoriter var helt klart maneterna och sjöhästarna. Vilket märkligt och fascinerande litet djur!

IMG_8655

Vi fick världens uppvisning av både en pratglad rocka och en helt crazy bläckfisk. Har nog aldrig sett en bläckfisk simma och visa upp sig på det här sättet. Skulle filmat den!

Utöver alla djur var ju själva fortet rätt ballt – På varje rum stod såklart vilka fiskar som fanns där nu men även vad rummet användes till när fortet var i bruk. Det var ju såklart extra häftigt att alla maneterna nu bodde i det gamla vapenförrådet eller att hajarna bor i det gamla köket.

Men när vi väl kommit upp till taket var vi alla överens om att utsikten nog ändå var det bästa.

IMG_8681IMG_8680IMG_8678

Haha – ibland är man duktig på att ta kort och så någon gång ibland har man riktig TUR och får till en bild som är sååå över sin förmåga. Som att en Svala tar och hoppar in i bilden lite sådär bara. Tyvärr inte i grym skärpa men ändå.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s