Amfiteatern i Pula och en lös tand

Igår vaknade vi till ett totalt igenmulet Pula. Perfekt för stadsutflykt tänkte vi och drog på gympadojjor och hoppade in i bilen. För att 5 minuter senare kliva ur nere på stan i totalt solgass. Men skam den som ger sig. Vi körde på ursprunglig plan och kikade på den gamla teatern. Alltså vilka byggnader de där romarna kunde få till. Även fast det bara är en ”hög stenar” kvar blir man sjukt imponerad när man står där mitt på arenan och tittar sig omkring.

IMG_8624

Killarna är vana med sin lätt maniska mamma och hennes utflykter, sevärdheter och ”måsten att se saker” när vi reser. Numera är dom faktiskt intresserade själva och ställer miljoner frågor om allt vi ser och gör. Jag måste erkänna att jag sträcker lite extra på mig och känner mig rätt stolt över att jag lyckas väcka deras intresse och få två skärmtittande spelnördar att helt fascinerat titta på allt från tusenåriga krukor och byggnader till kyrkor och konst. Japp – vi lyckades till och med springa på ett litet galleri där vi köpte med oss några tavlor från en lokal konstnär. Vi höll på att slå till på ett stort original som både jag och Fredrik föll för men samlade oss när vi kom på att vi inte ens vet hur stora väggar vi har i det nya huset. Tog dock hans kontaktuppgifter OM vi skulle få för oss att slå till när vi flyttat.

IMG_8619

Dagens absolut viktigaste händelse är dock den FÖRSTA LÖSA TANDEN! Harry vickar och vickar och vickar… Och han kan absolut INTE göra vissa saker – för han har ju en lös tand. Men han kan också ABSOLUT göra vissa andra saker nu – han är ju stor och har en lös tand. Allt enligt en sjukt bra logik bara han förstår givetvis. Mammas stora kille! Nu gäller det bara att vicka UT den där tanden också…. Fortsättning (och bildbevis) följer givetvis.

IMG_4476

IMG_4494

IMG_4483

Resten av dagen gjorde vi det vi gör bäst – låg som sjölejon i poolen.

Annat spännande är att vi under natten har både blåst bort och haft strömavbrott, vi jagade en JÄTTEspindel i går kväll (önskar jag hade kort på Fredrik i full utrustning med sopkvast och insektspray) samt åt smarrig grillmiddag. Lever livet helt enkelt. Blåsten är kvar i dag så nu drar vi till havet och hoppar i vågorna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s