Summer tour 2016

Salzburg dag 2

Innan vi hoppade in i bilen idag hann vi med att se i alla fall lite av staden. Sjävklart började vi med brakfrukost. Den på hotellet såg inge vidare ut så med hjälp av Google letade vi upp ”stadens bästa frukost”. Stället är uppenbarligen poppis för det var tokfullt när vi kom, vi hade dock tur som attan när ett sällskap precis där vi stod gick. 


Stället heter 220 grader och visst var det en grym frukost. Dock rätt grymt pris också. 40 EUR för oss fyra. 

Mätta och belåtna tog vi sen bergbanan upp till Hohensalzburgs fästning ovanför Gamla stan. Så maffigt och utsikten är ju givetvis magisk. Vi spanade in allt från tortyrkammare och utkikstorn till marionettmuseum och trånga gånger som soldaterna använde. 


Avslutningsvis smet vi in i stora domkyrkan när vi ändå passerade. Lika häftigt som vanligt att komma in i dessa otroligt vackra och maffiga kyrkor utomlands. 


Harry ville tände ett ljus för farfar. Fast han aldrig träffat sin farfar är han med Harry. Jag tror inte på fuffens och spöken och sånt men att Fredriks pappa är med Harry överallt är det inga som helst tvivel om. Harry pratar om honom hur ofta som helst, berättar om saker han sagt och om sånt dom gjort. 

Tack farfar för att du håller lite extra koll på vår minsting! ❤️


Till Salzburg kommer vi tillbaka – finns mycket kvar att se och göra och det är en ljuvlig stad för en weekend! 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: