Summer tour 2016

Salzburg 

Efter en halvdag på Legoland satte vi oss i bilen igen och började vår färd mot Österrike och Salzburg. Vår GPS talade om för oss att vi skulle ta en alternativ väg på grund av köer så vi fick oss en riktig genomkörare av Tysk landsbygd. 


Pelargoner, märkliga flaggstänger med massa gubbar och maaaaagisk utsikt. Och en kyrka som någon kastat upp på berget. Hur man ska ta sig till den där lilla lilla vita pricken på bilden är dock ytterst oklart! 

Fredrik var fast besluten att få äkta Österrikisk mat så vi bad om råd på hotellet. Och jösses vilket ställe! Ska man äta middag i den här stan är det Stern Bräu man ska gå till! 

För att komma från vårt hotell till gamla stan måste man bokstavligt talat gå genom berget. Så ballt! 

Salzburgs stolthet Hohenssalzburg nästan lyste i kvällssolen. Dit ska vi ta oss imorgon! 


Maten var supergod men jag undrade lite när jag fick in min schnitzel… Den storleken?!?!

Fredrik tog helt enkelt kockens val – gott var det men vad det egentligen var är rätt oklart! 


Och givetvis dessert! Killarna åt våfflor, jag en ljuuuuuvlig sachertårta och Fredrik en apfelstrudel. Behöver inte säga att vi rullade genom berget tillbaka till hotellet va? 

Nu ska vi sova och ladda batterierna för att spana in stan ordentligt imorgon. Vi har bara till tidig eftermiddag på oss för sen ska vi åka vidare till Ljubljana i Slovenien. Ja just det! Glad Midsommar! Det har kommit lite i skymundan här kan man säga! 😂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: