Tyskland

Jojo – nu är vi i Tyskland. Vi har mellanlandat i Haanover där vi ska sova i natt. Jag har använt mig av Hotels.com för alla våra hotell utanför Scandic-bubblan i Norden och nu har vi precis checkat in på ett lägenhetshotell i Laatzen utanför Haanover. Hade aldrig ens tittat på ett sånt här hotell men ringer man kundtjänsten på Hotels.com får man sjuuuukt bra hjälp att hitta prisvärda hotell. 

Båtresan var ett välkommet avbrott med både frisk luft i mängder samt möjlighet för bensträckning och shopping! Hittade dessa till vrakpris – perfa! Parfym och sånt va annars rätt dyrt på båten. Dricka fanns men det köper man givetvis på BorderShoparna på tyska sidan. 

Resan hit har gått hur smidigt som helst. Ca 15 mil dansk motorväg följt av en timma på båten (med taxfree och shopping! Wihoo) och så avslutningsvis 30 mil tysk motorväg. Alltså motorväg utomlands är so far fasen bättre än hemma. Folk håller farten, håller undan för varandra, använder blinkers och kör effektivt. 


Den här familjen äter ju picknick och det går verkligen hur bra som helst i Tyskland. Var och varannan mil finns stora rastplatser med bord och toaletter. Inte de fräschaste kanske men är man nödig så. 

Vad kvällen har att bjuda på får vi se – återkommer i den frågan! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s