Livet

Siggesta gård

Ahhhh det är en trött mamma och liten skrutt som ligger i soffan och pöser nu kan jag säga. Men vilken dag vi har haft! Vi startade upp redan vid 9 imorse och började vägen mot Siggesta Gård på Värmdö. Vi åkte över Vaxholm för att slippa köra över maratonlöpare men också för att få åka färja – det är ju grymt spännande!

Med oss på dagens utflykt hade vi även Fredriks mamma, syster och son. Fredrik däremot lämnade vi hemma för att jobba.

Siggesta gård var verkligen supermysig – det finns liksom lite av allt. Utom bad. Men allt annat man behöver för en heldag. Det finns lite djur, det finns såklart massa att äta och handla (det testade vi dock inte alls) och sen finns det en hel del aktiviteter. Allt inbäddat i faaaaantastisk miljö. Vi nöjde oss med att säga hej till djuren – kycklingarna var ju så söta så man dog – och sen tog vi med oss picknick-korgen till Trollstigen. En liten slinga med små roliga troll och annat ”pynt” i träden. Perfekt för att bara traska runt och kika.

Efter maten gick vi loss på skogshinderbanan. Himla rolig även om den var på tok för svår för Harry. Han fixade alla hinder men med ”lite” hjälp av en vuxen. Han hade dock jättekul och tyckte han klarade av allt galant. Vi avslutade med en fika innan vi började färja oss hem igen. Bara det att få åka bilfärja gör ju att småfolk tycker att äventyret fortsätter. En supertrevlig dag!! Siggesta gård är verkligen värt ett besök – dock är det bäst att ha med sig feta plånboken om man ska köra fler aktiviteter som äventyrsgolf eller liknande samt äta. Gör man dock som vi och bara gör en aktivitet som barnen kan göra själva och sen har med picknick blir det riktigt prisvärt – en heldag för 120 kr + bensin.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: