Mat

Snabb Pannacotta med hallon

Hej hej hallå helgen är redan över..

Va sjutton hände. Den här helgen bara sprang förbi. Hatar när det händer 🙂

Vi har visserligen hunnit med en hel del – bland annat en HUSVISNING! Spännande värre. Veckan som kommer kan bli den mest dramatiska på år och dagar. OM vi ger oss in i en budning ska den här barren fixas och piffas i rödaste rappet för att kunna visas till helgen. Gulp! Det är en del att göra kan jag säga.

Men, nog om det, ni lär märka om vi ger oss in i hus-köpär-cirkusen…
Vi snackar lite sötsaker i stället. Jag ber om ursäkt redan i förväg för att bilderna inte är så roliga. Jag hade nämligen inte jättestora förhoppningar om denna dessert. Gräddfil i en pannacotta liksom, kan det bli bra? Svaret är JA!

IMG_3752

Den här pannacotta stelnar dessutom relativt snabbt då ju gräddfil är rätt tjockt i sig själv – smidigt om man har lite brått.

Till 4 pers

2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 dl gräddfil

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, vaniljstång och socker. Sila gräddblandningen ner i en vid tillbringare. Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl ca 3 tim.

Till min pannacotta hade jag lättkokta hallon – det är ju sååå användbart. Har det till att från ungarnas yoghurt till syltkakor. Jag använder mig av ungefärliga måttet 250 gram frysta hallon till 0,5 dl syltsocker. Häll hallonen i en kastrull och häll över 1-2 msk vatten. Koka upp så det verkligen vrålkokar. Häll i syltsockret och låt koka i ca 5 min. Häll på burk.

IMG_3754

Kommentera

%d bloggare gillar detta: