Baka,  Tårterian

Harrys kalas

Så där ja, äntligen lyckats flytta över alla bilder från Harrys kalas till datorn. Har skrivit på det här inlägget hela dagen – har ju inte riktigt haft tid att sitta framför datorn i det här ljuvliga vädret.

Så – Harrys kalas. Vi börjar med lite förberedelser.

IMG_7701

Lunchboxarna till goodiesarna beställde jag på e-bay (vad sjutton gjorde man innan de här sikterna kom??) Skickades från UK fraktfritt för 7 pund. Kap. På Partytajm.se beställde jag allt annat – bland annat tatueringar och små kit med penna o sudd och sånt som jag la i påsarna. Och så godis förstås!

IMG_7728

Fikabordet är dukat med en tapetvåt kvar sen vi gjorde om Harrys rum, tallrikar från Partytajm och såklart massa serpentiner (i grön hukenfärg)

Jag skrev ut en sida från en Marvel-serie i ett gäng kopior och klippte till vimplar som vi satte upp lite var stans. Finns inget enklare för att skapa kalasstämning. Ballonger med stjärnor (som captain America givetvis)

 

IMG_7732

IMG_7734

Till lunch blev det hamburgare med tillbehör. För att slippa utspillda plastmuggar med saft överallt gjorde jag superhjälte-flaskor med sugrör. Använde mig av de minsta pet-flaskorna som jag gjorde egna etiketter till. Pappa fick rycka in och borra hål i alla korkar så att ett sugrör fick plats.

IMG_7737

Födelsedagsbarnet aka Ironman käkar burgare som aldrig förr.

Efter maten blev det så äntligen dags att öppna paket. Och kolla presentbordet! Snacka om snälla vänner! Pärlplattan i mitten blev såklart en favorit – Så snygg!

IMG_7731

Presenterna var såå fina och verkligen precis vad Harry önskade sig – superhjältar och fotboll. Han fick en teknikboll, en stor fotboll, lego i mängder, bok, klistermärken, turtlesfigurer och en skumraketpistol. SÅ nöjd kille!

IMG_7776

IMG_7742

Haha älskar att Viktor var så mycket mer intresserad av sin burgare än liljebrorsans paket. Det var för övrigt en uppsjö av superhjältar som besökte oss – allt från svarta spindelmän till snygga Bat-girls i paljettklänningar.

IMG_7744

Barnen leker helt grymt själva men några lekar hade vi för att styra upp lite – först ut var ”sätt superhjälten i mitten av spindelnätet”. Viktors gamla fotbollsmål fick sätta livet till och fylldes med massa superhjälte-figurer. Sen var det huva på och några snurrar innan man fick gå fram och försöka sätta sin superhjältelogga mitt på krysset.

IMG_7746

Till lek nummer 2 hade Thor lånat ut sin hammare – den körde vi hammar-bowling med. En mycket uppskattad lek som sedan kördes hej vilt resten av kalaset.

IMG_7761d

IMG_7766

Och så gottebordet då – tårtan såklart. Men även chokladbollar, dladdkakemuffins och Batman-kakor.

IMG_7772

IMG_7773

IMG_7775

Harry åt tack och lov inte hela Hulkens hand men en kompis fick hela Thors hammare och den slank ner.

Kalaset gick hur bra som helst och jag tror alla var nöjda när dom gick hem. Harry var hur glad som helst och tyckte det var ett superkalas!

 

 

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: