Baka,  Mat

Snabb jordgubbsdessert med Crumble

 

 

För några dagar sedan smet jag in på ICA och hittade färska jordgubbar för 10 kr asken. Det kan man ju inte strunta i. Två askar fick följa med hem och blev huvudingrediens i en superenkel och larvigt god dessert. Den här brukar jag slänga ihop när vi får oväntade gäster eller så – den tar inte mer än 10 min från början till slut.

Till 4 pers.

Jordgubbar – här är det bara att hugga i, gubbar är gott! Jag brukar använda ca 300-400 gram till 4 pers.

3 dl vispgrädde – vispad sådär härligt fluffig, inte för hårt. Jag vänder ner en liten nypa socker också på slutet för att få extra härlig smak på grädden.

Crumble – se recept nedan

Varva skivade jordgubbar, vispad grädde och crumble i ett glas. Klart!

 

Crumble – 1 plåt

45 g Strösocker (1/2dl)

60 g Vetemjöl (1dl)

2 g Bakpulver (1/2 tsk)

50 g Smör

Till min crumble igår lade jag till:

0,5 msk vaniljsocker

2 msk kokosflingor


Nyp ihop alla ingredienser i en bunke. Strö ut på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 5-10 min på 175 grader varmluft tills crumblen fått fin färg. Låt svalna och servera. Vill du ha crumble på cupcakes gräddar du givetvis inte crumblen för sig själv först utan lägger på smulorna direkt på cupcaken innan du gräddar dom.

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: