Livet,  Maten

Riktig snabbmat

 

 

Ibland finns inte tid till att stå och rulla köttbullar eller göra potatisgratänger. Ska vi vara ärliga är det faktiskt så att det för det allra mesta knappt finns tid till att ens äta, än mindre laga bra käk. Matkassar är ju en lösning men jag har liksom aldrig fått till det riktigt bra. (Det är betydligt dyrare – hur man räknar när man anser att 800 för 5 ynka maträtter är skäligt förstår jag bara inte men det är en annan diskussion.) Vi har kört matkassar i omgångar men nja, det har aldrig riktigt blivit bra.

Hur som – vi har ju då, som alla andra, samma diskussion varje dag, vad ska vi äta till middag. Det ska vara gott, hyggligt bra mat och gärna gå snabbt att laga. Och vet ni – det går. Det går riktigt bra. Jag handlar så mycket jag kan EKO. Av allt. Och det kostar lite mer men är SÅ värt det anser jag. Så det blir en storhandling i veckan och så lite extra mjölk och bröd kanske på mitten där någonstans. Sen får man gnugga geniknölarna för att inte bara äta samma samma hela tiden. Mitt sätt för att hitta lite nya grejer är att köpa sånt som är på extrapris – det är dels bra pris men så är det ju också massa olika råvaror och produkter varje vecka.

Som dagens middag – en tokenkel (och riktigt god) pasta. Den blev det för att kassler va billigt (köper aldrig det annars vilket är dumt – det är gott!) samt att det fanns en kupong vid pastasåsen. Grönsaker som går att slänga i pastasåser och sånt är ett MÅSTE att ha i frysen. Sagt och gjort. Idag när det bara var jag och killarna hemma och fotbollsträning på schemat blev det kort om tid så tanken på snabbmat dök upp. Då är det grymt bra att ha en sån här nödlösning hemma. Maten var klar på mindre än 10 minuter (tiden för pastan att koka) och vi fick i oss en bra middag. OCH mamma behövde inte stressa ihjäl sig vilket är minst lika viktigt för att inte hela schemat ska flippa.

 

 

Pasta med ost o skinksås 4 pers

  • Koka pasta – vi kör just nu en rolig pasta som ser ut som vilda djur.
  • Kelda pastasås mild ostsmak
  • Kassler
  • Frysta Soyabönor
  • Fryst bladpersilja

En beskrivning behövs knappt här va – häll såsen i en kastrull. Tärna kassler och häll i. Släng i ett gäng frysta sodabönor och låt allt bli varmt tills pastan är klar. Upp på tallrikar och strö över lite fryst bladpersilja. Killarna fick dessutom varsin skalad morot till.

Killarna blev mätta. Viktor fick tillräckligt med energi för att palla fotbollsträningen. Harry fick vilda-djur-pasta. Mamma slapp stressa och kunde med gott samvete servera en bra middag. Alla nöjda och glada.

Och glöm inte att duka fint! Det gör all skillnad. Fram med finporslin, vinglas och tabletter! Vardag eller inte – lyxa med det som går!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: