Tårterian

NIKE

Då var dagens första tårta upphämtad. Min bästa PT Ida ska fira sin kille och dom där två är verkligen frälsta NIKE-fans. En grymt kul och annorlunda tårta både i smak ut utseende.

IMG_2965

Det är en liten 4-6 bitars tårta helt klädd i vit marsipan och såklart med både swooshen och ”Just do it.” Enkelt och stilrent. Blev grymt nöjd faktiskt.

IMG_2966

Tårtan är gjord på vaniljbottnar och med en helt ny fyllning – nämligen nykokta körsbär. Så gott! Har aldrig haft körsbär i en tårta förut fast jag älskar det. Kokade en enkel körsbärssylt med gelésocker istället för syltsocker så att den verkligen skulle sätta sig. Blev perfekt att fylla ett lager med.

Körsbärssylt

250 gram frysta körsbär (ett paket)
2 dl gelésocker
1 dl vatten

Koka upp vatten och tinade körsbär i en kastrull på hög värme. Häll i gelésockret och låt koka häftigt i ca 10 min. Häll upp på burk och låt svalna helt – gärna över natten.

Räcker till ett lager på en 24 cm form (jag har en hel del kvar eftersom min tårta är så liten)

Andra lagret är vaniljgrädde – vispad grädde med marsanpulver i.

IMG_2970

Jag har en hel del bokstavsstansar men när man ska göra en NIKE-tårta kan man ju inte riktigt använda något annat typsnitt än det riktiga. Så det blev till att vara lite innovativ. Fredrik kan ha tittat lite snett (och surt) när han såg att jag satt och kalkerade direkt från skärmen på Ipaden. Men vad gör man – smörpapper och en av Harrys tuschpennor funkade perfekt. Sen var det bara att klippa ut mallarna och skära ut i svart marsipan. Lite pyssligt förstås men det blev exakt. Viktigt!

IMG_2971

Nä men om man skulle fortsätta packa då?! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: