Hus och Hem

Långfredag och lite vardagsrum

Den här dagen ska ju vara lååååååång men jag har fasen knappt hunnit titta på klockan. Har verkligen haft fullt upp idag och har en hel del kvar på att-göra-listan innan jag kan slänga mig i soffan. Högst på listan är ju såklart packning men också tårtbak givetvis – ska ha med mig en påsktårta till påskaftonsfirandet och så har jag en liten beställning som hämtas upp imorgon bitti.

Men nu tänkte jag skicka upp några bilder på vårt vardagsrum – vi köpte ju nya soffor för ett par veckor sedan och även om vi inte är på långa vägar klara med vardagsrummet så har vi för tillfället mellanlandat lite. Älskar soffan som är en Kivik från IKEA som vi byggt om lite själva.

IMG_7072

Jag har ju lite problem med att sluta köpa kuddar – ÄLSKAR kuddar. De jag har i soffan just nu kommer från Ellos, Blomsterriket, H&M och min egna sydda i Elefanttyget från Svensk Tenn. Har fått flera frågor om mitt soffbord och jag önskar jag kunde säga vart det kommer ifrån men jag fyndade det på Blocket så jag har ingen aning.

IMG_7075

Gardinerna är från Ellos och vår matta är (som alltid) från Rusta. Just nu har vi faktiskt exakt lika mattor i både vardagsrum och kök.

IMG_7074

Den enorma sittpuffen är Frasses – det är hans plats. Det är förvaring i den så nu kan jag äntligen gömma undan alla filtar som annars ligger precis överallt.

IMG_7078

Den här fåtöljen är min nya favorit hemma – älskar retrokänslan på den, känns lite dansk design som ju är i en klass för sig. Här har IKEA verkligen fått till det. Sen är tyget det samma som vi har i soffan – perfekt! Fåtöljen är trots att den är så pass liten och nätt väldigt bekväm att sitta i.

IMG_7080

Försökte få till en bild där man faktiskt ser hur tyget ser ut men det är lurigt. Detta är dock väldigt nära verkligheten. Tyget har ju något fräsigt IKEA-namn förstås men borde heta perfekt-för-barnfamiljen-tyget. Tåligt och i en väldigt förlåtande färg. 🙂

En kommentar

  • Pernilla

    Hej! Googlade Kivik soffa och hamnade här. Måste få fråga hur ni byggde om soffan? Satte ni ihop 2 soffor? Jag själv funderar på att förlänga min.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: