Tårterian

Träning i marsipan

Då är det dags för veckans andra tårta – det blir ytterligare en innan denna vecka är slut. Därav lyser andra inlägg här på bloggen med sin frånvaro, all tid tillbringas i köket!

Den här var en utmaning kan jag säga. Den är STOR, den är TUNG och allt handlar om träning. Coolt och väldigt roligt tema till en nybliven 18-åring. Fick höra av hans mamma som hämtade tårtan att han dessutom fixat teorin för körkortet idag på sin födelsedag så dubbelt grattis är på sin plats!

IMG_7057

Under alla skivstänger, hopprep, kettlebell och andra pryttlar gömmer sig chokladbottnar, tuttifruttifluff och vaniljmousse. Allt helt enligt födelsedagsbarnets favoriter.

Jag har inte gjort fluff på Tuttifrutti förut men det blev riktigt bra. God smak och en härlig ljusrosa färg. Fluffet blir sött men ändå med en lite syrlig ton som kändes fräscht. Kan tänka mig att detta fluff skulle vara kanon att fylla cupcakes med!

Universalreceptet för fluff på gelegodis är följande

60-80 gram godis (jag tog 70 gram tuttifrutti)
3 dl grädde

Klipp eller skär godiset i små små bitar, det tar lång tid för gelegodis att smälta.
Värm grädden till den precis börjar koka – INGA bubblor!
Häll i godiset och rör heeeeeela tiden tills allt godis är smält.
Häll gräddblandningen i en bunke och täck med plastfolie.
Låt stå i kylen över natten och vispa sen upp till härligt lent fluff.

IMG_7053

Precis som vanligt så är själva tårtan täckt med marsipan och sen är alla dekorationer i sockerpasta. Till den här tårtan gick det till slut åt ca 1,2 kg marsipan och ca 0,5 kg sockerpasta. Utöver det en sats rice krispies treat till Kettlebellen.

IMG_7054IMG_7052IMG_7055

Kommentera

%d bloggare gillar detta: