Tårterian

Quiltad Tårta

Heeeeeej Fredag!!!

IMG_2527 kopia

Min tredje födelsedagstårta som jag hade med mig till jobbet är en så kallad quiltad tårta. Det är själva ”rutmönstret”. Jag gör ju väldigt sällan ”vuxna” tårtor så det har liksom aldrig blivit tillfälle att göra en sån här. Det var superkul och inte alls så svårt som jag trodde. Det finns mycket kvar att lära men på det stora hela blev jag väldigt nöjd med resultatet.

IMG_2529 kopia

Tårtan består av vaniljbottnar, citronmousse (bästa receptet – finns här) och vaniljgrädde med färska jordgubbar. Smörkräm och marsipan som vanligt.

IMG_2531 kopia

Jag använder mig såklart av Youtube när jag ska tjuvkika på hur man gör grejer – en bra film för just quiltning finns här

Just nu har jag en sporttårta på gång för leverans på lördag – mer om den i helgen såklart!

 

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: