Tårterian

Star wars goes Skateboarding

Idag levererades även en tårta.

Två grymma brorsor fyller på samma dag men såklart ska man ändå få ”sitt” tema på sin födelsedagstårta. Sagt och gjort – Star wars och Skateboards fick samsas. Vem kunde tro att R2D2 kunde åka bräda liksom?

IMG_6976

Lillebror Melker ville ha Star Wars så hans halva har är rymden med lite välkända snubbar och såklart en dödsstjärna. Jag veeeeet  (nu) att Darth Vader har rött svärd. Det var det första Harry sa när han såg min figur. Så jag fick lösa det hela lite snyggt genom att lägga hans röda lasersvärd bredvid (figuren hade redan torkat så jag vågade inte bryta bort det blå)

IMG_6975

Storebror Malte fick hålla sig på jorden på en gata med sina skateboards. Lite grafitti, vildvuxna grästuvor och såklart lite klotter. För att smälta ihop delarna fick R2D2 som sagt lära sig åka skateboard mitt i.

IMG_6974

Jag har alltid sagt att jag inte kan modellera och har allt som oftast försökt undvika det – men numera är önskningarna många och jag börjar uppskatta detta pillerjobb mer och mer. Är faktiskt lite stolt över att jag fick till både en Yoda och en Darth Vader som i alla fall är någotsånär lika sina original.

IMG_6972

Innehållet under den svarta marsipanen är mörka chokladbottnar, drottningmosse och glasscreme. Spacklad med den ljuuuuvliga mjölkchokladsmörkrämen som jag bara älskar. Det här blev en riktigt bra kombo som går högt upp på min egen favvolista av smaker.

Drottningmousse – ett lager till en 20-24 cm botten

300 gram frysta bär – hallon, blåbär, björnbär
1 dl gelesocker
2 dl vispgrädde

Koka upp bär och gelésocker i en kastrull och låt koka kraftigt i ca 10 min. Mosa bären helt om du vill – jag behåller den gärna då jag gillar att få hela bär i tårtan. Häll upp uppkoket på en burk och ställ i kylen över natten.

Vispa upp grädden hårt och vänd ner sylten i grädden försiktigt tills du har en mousse.

IMG_6971

Grattis Melker och Malte – hoppas ni fick ett grymt kalas idag!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: