Alla hjärtans dammsugare

Ledsen att jag varit helt frånvarande några dagar – fick ett sånt där uppvaknande i veckan som gör att livet lite grann ställs på ända. Från ingenstans låg jag inlagd på Danderyds sjukhus med en misstänkt hjärnblödning. Det gick fint till slut och jag fick åka hem efter ett dygn men jösses vad man kände sig okaxig.

Dagarna efter har jag vilat upp mig och pussat på familjen. Igår njöt vi av en kväll på stan på Hambörger börs – kommer mer om det i ett eget inlägg sen.

Idag, på självaste alla hjärtans dag, har vi hunnit med mycket. Fick sova ut lite extra på morgonen, skickade iväg en tårta (även den får ett eget inlägg) och sen har jag och Harry varit en sväng på biblioteket och Viktor har spelat fotbollscup. Mycket familjemys med andra ord och det är väl ändå det som den här galet hypade dagen egentligen handlar om.

Men! Jag tänker såklart bjuda på något sött, gott, rosa och rött som passar dagen – vad är bättre att bjuda sitt hjärta på än gottis i kärleksfärger?

Dammsugere eller punchrullar eller vad man nu vill kalla dom… ljuvligt goda och behöver ju inte alls vara neongröna…

IMG_6889

Dammsugare är det perfekta ”restbaket” – man använder helt enkelt i princip bara rester som man har kvar från andra bakverk. Fyllningen i dessa är bortskurna delar av en chokladtårtbotten, en ensam bit av en mjuk nötkaka och till slut ett paket chocolate chip cookies (jag använder faktiskt ICA basic till dammsugare – dom är perfekt knapriga och med rejäla choklad och nötbitar). Marsipanen är över från andra tårtor och till slut chokladen är slattar som jag alltid sparar i bakplåtspapper tills jag har tillräckligt för att smälta ner och använda igen. I princip allt från bak går att frysa in så jag har en ”resthylla” där jag sparar allt som blir över.

Till ca 15 dammsugare

5 dl kaksmulor
50 gram mjukt smör
0,5 tsk arrakessens (eller punch om du hellre vill det)
3 msk kakao
Marsipan
200 gram mörk choklad att doppa ändarna i.

IMG_6887

Gör så här:
Mixa smulorna i en matberedare.
Blanda ihop smör, kaksmulor, kakao och arrrakessens till en smet/deg.
Rulla degen till två långa rullar och linda in i plastfolie.
Lägg rullarna i frysen ca 15 minuter.
Hacka under tiden upp chokladen och smält den i vattenbad.
Ta ut rullarna ur frysen och skär upp lagom stora damsugar.
Rulla in varje degrulle i marsipan, se till att få skarven omlott på undersidan av den blivande dammsugaren.
Doppa båda ändarna i chokladen och lägg dom för att stelna på bakplåtspapper.
Vill du ha en lite mer utförlig instruktion med lite bilder och så – kolla HÄR

IMG_6895

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s