Pyssel och Fix

Viktors kalas

Viktor hade ju kalas i helgen – Alla killar i klassen var här och käkade, körde lite lekar, kollade Mello och film samt sov över. Vi avrundade med pannkaksfrukost på söndagsmorgonen.

collage 1

Kalaset hade ett löst USA-tema i form av lite dekorationer, maten och filmen – Avengers. Dock var det så sjukt många paddor och telefoner uppkopplade så filmen via Netflix gick inte ens att se på slutet för att det langade så mycket.

Vi bjöd på Pizza till middag och Viktor som inte gillar tårtor valde att ha en JÄTTESTOR Banana split. Självklart blev det godispåsar, popcorn och drickor till filmen och Mello.

För att killarna inte skulle få fyrkantiga ögon av att stirra på alla sina skärmar planerade jag en liten tipsrunda med tillhörande utmaningar. Alla frågor på tipsrundan handlade om killarna – tex
”Vem kan vissla som värsta flöjten?”
1. Viktor
X. Jacob
2. Andreas

Alla fick sen gissa sig på alla knasiga frågor och när jag fått in alla svar började tävlingarna. För varje fråga fick tre av killarna göra en tävling. För frågan ovan fick dom äta kex så snabbt som möjligt och den som kunde vissla först vann. Den som till slut vann var inte den som vann tävlingarna utan den som hade bäst på tipsrundan. Ett kanon sätt att ha tävlingar och lekar utan att någon ska vinna eller känna att man var bra eller dålig. Det viktiga var att gissa på frågorna inte prestera på tävlingarna.

På bilden längre ner ska tre killar stå på ett ben och hålla balansen medan alla andra kastar bomullstussar på dom. Vi hade även Nerf-gevär, legotornsbyggen, leta efter en gömd äggklocka innan den ringer, skjuta sönder ballonger med tandpetare i blårör (sugrör) och klämma sönder ballonger mellan knäna.

collage 2

Killarna bäddade upp sovsäckar på hela övervåningen och vid 23 var det knäpptyst där uppe. Någon pigg typ vaknade vid 6 på morgonen men då tog jag till den myndiga stämman och beordrade ”omsomnad”. Nästa gång blippandet på mobilerna drog igång var efter 8 så då gav vi med oss. Vi brassade oskäliga mängder pannkakor innan det var dags att packa ihop och föräldrarna började droppa in.

Hela kalaset blev superlyckat och det var ju såklart jättespännande för Viktor att ha så många kompisar här hemma som sov över. Jag älskar ju kalas och skulle mer än gärna ha ett kalas i veckan här hemma. Nu är det bara någon vecka kvar tills jag själv får fira födelsedag och sen brakar vi på med Harry och Fredrik i April. Älskar älskar födelsedagar och kalas!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: