Baka,  Tårterian

Olof från filmen Frost

IMG_6869

Ännu en skapelse har lämnat Annes Tårteria – idag ska Patricia få mumsa i sig Olofs snöiga värld i tårformat. Hoppas det blir ett grymt kalas!

Under all snö, is och granar hittar man vaniljbottnar, gelehallonfluff, glasscreme och hallonsylt. Då fyllningarna i sig är rätt söta valde jag att inte spackla med smörkräm utan bara ett tunt lager grädde.

IMG_6874

Isen har jag använt tidigare till den här tårtan – där finns även receptet. Ända skillnaden är att jag till isen lade i lite lite blå pulverfärg.

Alla former av fluff gjorda med gelégodis gör jag enligt följande mått.

80 gram gelégodis
3 dl vispgrädde

Värm upp grädde i en tjockbottnad kastrull tills det precis börjar koka. Vid första minsta bubbla flyttas kastrullen från plattan och godiset går i. Rör, rör och rör tills allt godis är helt smält. Häll röran i en bunke och förvara täckt med plastfolie över natten. Vispa upp fluffet med elvisp. Om fluffet är för hårt kan man gå i med lite lite ovispad grädde.

IMG_6876

Alla dekorationer i övrigt är som vanligt i sockerpasta. Granarna gjordes ju väldigt smidigt med pepparkaksformar. Den här tårtan har många stående dekorationer vilket betyder ett gäng tandpetare. Jag gillar egentligen inte att behöva stoppa i massa stödpinnar och sånt men ibland måste man.

Till nästa helg kommer en ny tårta – denna gång på temat Star Wars och Skateboard. Japp, i samma tårta. Ibland måste man VERKLIGEN tänka utanför boxen! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: