Livet

Bag love

IMG_6902

Den är MIN! Äntligen!!

För massa år sedan när jag blev kär i väskor bestämde jag mig för att jag en dag skulle ha en Louis Vuitton Speedy. Jag hittade sedan varianten med axelrem som har det knepiga namnet bandouliere och då visste jag – en sån i storlek 30 ska jag ha. Någon dag.

IMG_6901

Våra vägar har dock inte korsats och under resans gång har jag istället samlat på mig flera andra godbitar – med min Delightful som kronjuvel såklart.

Bestämde mig också för något år sedan för att jag skulle försöka hitta en vintage. Dels för att dom är larvigt dyra nya förstås men dels för att det faktiskt inte kändes nödvändigt att ha en ny. En sån här väska vårdar man och faktum är att dom nästan är finare när dom fått lite kärlek och patina.

Har tittat och funderat på huuuuuur många väskor som helst under senaste året men alla har varit i för dåligt skick och INGEN har varit en bandouliere. Speedyn är fantastiskt söt med sina små handtag men den där axelremmen är SÅ räddningen när man faktiskt behöver slänga väskan över axeln. Så jag har väntat. Och väntat. Bevakningar på både blocket och Tradera har inte gett ett smack. Förrän en dag i förra veckan.

Av en slump kollade jag inte mina bevakningar utan skrev in sökningen direkt på första sidan på blocket. Inser dock att både jag och autocorrect varit i farten så inte ett ord av Louis, Vuitton eller bandouliere är rätt stavat. Men sökningen går igenom. Och där är den plötsligt! En enda träff. En annons med samma totala felstavning som den jag just fått till.

En Speedy i rätt storlek, med axelrem och i rätt utförande. Den har haft en enda ägare, är ett par år gammal och säljs i superfint skick med kvitto och allt. I Göteborg och säljaren vill inte skicka. TYPISKT! Men turen fortsätter. Jag mailar lite med säljaren fram och tillbaka och hon är villig att hålla väskan ett par dagar. Och vem ska till Göteborg 3 dagar senare – jo Fredrik i jobbet. Så – han möter säljaren på sitt hotell och vips är plötsligt en av mina väskdrömmar uppfyllda. Tjoho!

IMG_6899

Vi kommer ha många år tillsammans och det allra bästa är att om jag tar hand om den lika bra som den förra ägaren kommer jag, tack vare LVs årliga prishöjningar, kunna tjäna en bra slant när jag säljer den. Det här är inte att shoppa – det är att investera!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: