Livet

Vi har jobbat med färg idag

När man är lätt enbent och har en numera rätt pigg 4-åring hemma får man gnugga geniknölarna för att få dagen att bli rolig. Idag har vi jobbat med färg i alla varianter.

IMG_2289

Harry har målat på duk och det är så kul att låta barn gå helt bananas själva. Jag har ju lite svårt att låta bli att pilla och peta när det blir ”fult” i mina ögon. Typ när han stoppar penseln med brun färg i den gula byttan – det ger mig klåda över hela kroppen typ. Men jag vet om det så jag backar medvetet och gör något annat. (Just idag bråkade jag med den förbannade pip pip pip många svordomar kakelugnen som bara INTE SKULLE GÅ ATT TÄNDA)

FullSizeRender 4.jpg

Det färdiga alstret som just nu hänger i hallen. Denna tavla och ett annat fint pinnkonstverk som också bor i hallen ska dock få flytta imorgon – har hittat ett bättre ställe för dom. Jag försöker att sätta upp ungarnas grejer som dom gör. Tycker det är viktigt att dom ser att vi uppskattar och uppmärksammar det som dom skapat och jobbat med. Det är jätteofta som Harry visar vad han gjort och pratar om det. Viktor gör ju inte så mycket sånt här längre – honom får vi uppskatta på fotbollsplanen och genom skolresultaten istället.

IMG_2290

Mitt bidrag till färgbomben idag blev min chockröda tröja från 8848. Älskar den och kommer förmodligen ha den tills den ramlar i bitar.

IMG_2291

På eftermiddagen testade vi Harrys Kalkkritor för håret. Han fick dom i julklapp men det har inte blivit av att vi använt dom. Dumt! Det var ju jättekul! Jag brukar måla killarna med ansiktsfärg ibland och det här kommer ju verkligen bli kronan på verket!

IMG_2295

Sista färgbomben för dagen – en badbomb som gjorde badvattnet tokblått. I mitten på bomben gömde sig dessutom en lite tvättsvamps-bläckfisk. Himla kul. Jag köper dom här badleksakerna på apoteket, märket heter Tinti, dom är sjukt uppskattade – finns massa skoj. Får bli dagens shoppingtips – nu är det sovdags. Natti!

tinti2_52bb81832a6b22b6a3cd26af.png

Kommentera

%d bloggare gillar detta: