Livet

Sjuklig hemmafru

Hej nya vecka!

Vecka 3 på denna fördömda sjukskrivning. Igår kväll gick dessutom det jädra såret upp. Inte mycket alls, men blödde genom plåstret… Gjorde som man gör år 2015 när man undrar något – la ut en fråga på Facebook. Fick genast svar från en gammal kompis som numera är sjuksköterska och nu sitter jag och väntar på att kliniken ska öppna så jag kan ringa och fråga om jag behöver komma in. Hoppas inte. Det har ju slutat blöda nu men frågan är om dom behöver sätta dit nya stygn. Typiskt liksom.

Sjukskriven ja. Inte så kul. Har ju kunnat sysselsätta mig med lite tårtor som tur är. Fördelen med att göra tårtor med så mycket pill – man sitter still. Länge. Nu när dom är klara passar det fint in med att konståknings-EM börjar denna vecka. Då kan jag sitta still. Länge. Igen. Perfekt.

Något som däremot är himla BRA med att vara sjukskriven är att jag är hemma. Hemma när killarna går och hemma när Viktor kommer från skolan. Jag är hemma. Jag har tid. Det finns mellis klart när han kommer hem. Vi hinner göra läxor. Prata. Bara vara. Harry behöver inte stressa till dagis på samma sätt när det bara är han och Fredrik som ska iväg. Det finns mer tid när han kommer hem. Jag älskar att vara hemma. Jag skulle inte på något sätt ha problem med att få dagarna att gå. Huset skulle vara i toppskick. Maten hemlagad. Frysen full med hembakat. Blommorna perfekta. Mattfransarna kammade.

stdning_29489374.jpg

Jag älskar mitt jobb men åhhhhh vad jag skulle kunna vara hemmafru. I alla fall så länge barnen är små. Fatta om man kunde vara hemma sådär 8-10 år nu och bara vara en mamma med ALL tid i världen för familjen. Jag är SÅ inte någon som behöver en karriär. Tvärtom. Men  – i den här världen behöver ju tyvärr två personer i hushållet jobba. Man behöver ha all inkomst man kan få för pensioner, kreditvärdighet, lån och såklart dagliga utgifter. Visst skuuuuuulle jag kunna vara hemma. Men då är det adjöss med huset, semestrar, bilar och den ”standard” vi lever med idag. Och är det värt det? Kanske. Men det är inget man vågar testa på direkt. Så jag tänker sitta här med foten i vädret och passa på att faktiskt njuta lite av att vara sjukskriven.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: