Baka,  Tårterian

Muminmamman Milla 

Helgens sista kalasinlägg då – Millas muminmammatårta! 

   
Denna skapelse består av chokladbottnar fyllda med glasscreme och hallon/blåbär. Spacklade den med riktigt ljus mjölkchokladsmörkräm så det skulle funka ihop med  chokladen i bottnarna men ändå inte synas genom marsipanen. 

 
Blev larvigt nöjd med färgen på marsipanen. Älskar den varma ljusa tonen av grönt. Resterande dekorationer är gjorda i sockerpasta. Det var inte helt lätt att göra hattifnattar kan jag säga – deras ”armar” blev alltifrån för små till för stora eller satt för långt ner eller upp.. Men till slut fick 6 små typer ta plats på tårtan. 

   
Muminmamman blev för tjock om baken så hon ville inte stå upp – en stubbe fick lov att agera pall. Och sjävklart är handväskan med. 

  

Testade en ny mönstermall också som jag verkligen gillade. Blommorna passade fint in i temat och jag tycker det är så fint att ha hela tårtan mönstrad. 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: