Tårterian

Piratskepp – Jacob 5 år

Jahapp, måndag och ny vecka. Jag och Harry har haft sjukstuga här hemma idag. Jag sitter och glor med min fot medan Harry fick stanna hemma med en ständigt snorfylld näsa. Härliga tider!

Det finns ju en tårta som inte fått någon plats här på bloggen – Jacobs piratskepp. Det är mamma o pappas minsta granne minsann. Viktigt att fylla 5 liksom! Beställningen var solklar – Piratskepp.

IMG_6734

Tycker att den blev riktigt fin till slut. Inte helt enkelt att få en kaka att se ut som en båt. Speciellt eftersom jag vägrar minska på fyllningen bara för att få tårtan att hålla ihop. Men  ett par lager smarrig chokladsmörkräm gjorde susen och den höll finfint att täcka med marsipan.

Som vanligt är de flesta av dekorationerna gjorda i sockerpasta, denna gång från ett annat märke dock. Fick slut förra helgen och hann inte beställa på nätet. Köpte då Odense´s sockerpasta på Panduro och blev positivt överraskad. Den var riktigt bra. Dyrare än att beställa på nätet förstås men sjukt bra att det finns att få tag på om det krisar.
IMG_6729
IMG_6731

Brukar ju vilja få det allt att vara ätbart men denna gång fogade jag mig för blompinnar och hederligt kopieringspapper. Det får finnas gränser. Jag och Harry tog fram vaxduken och vattenfärger och gick loss – som tur är hade jag en dödskallestämpel kvar sedan Viktors piratkalas för några år sedan. Smidigt.

IMG_6732

Innanför marsipanen gömmer sig chokladbottnar, vaniljkokta jordgubbar och mjölkchokladmousse med chokladbitar i. Önskemålet var choklad så jag tycker jag följde temat rätt bra – var dock tvungen att blanda i något lite syrligare så det inte blir föööör mycket choklad. Alla älskar ju kanske inte choklad lika mycket som födelsedagsbarnet.

IMG_6728
IMG_6727

Nästa tårtprojekt är redan i startgroparna – sitter på min stol med foten i vädret och pillar med både en muminmamma och Beyblades. Men dom kommer inte se dagens ljus än på ett tag…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: