Mat

Enklaste kycklinggrytan

Ikväll måste jag dela med mig av kanske världens enklaste kycklinggryta som är barnsligt god. Sött, salt, kyckling, bacon och gräddig sås. Mums. Ibland måste det gå fort och vara smidigt – då utgår man från en färdiggrillad kyckling. Kan inte bli enklare!

IMG_6694

Till 4 pers

1 grillad kyckling – rensad och skuren i bitar
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1 pkt bacon
1 dl salta jordnötter
1 dl tranbär

Gör så här:

Koka upp grädde, tomatpuré och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Skär bacon i bitar och stek knaprigt.
Blanda ner kycklingen i såsen och låt puttra ett par minuter.

Toppa grytan med bacon, jordnötter och tranbär. Servera med en god grönsallad och ris om man vill. Detta är ett LCHF-recept och då är det bara sallad men Harry fick såklart ris.

IMG_6695

 

Fredagskväll betyder spel och mys i det här huset. Ikväll blev det Labyrint och Bajsspelet. Båda två riktigt roliga spel! Harry vann inte helt oväntat. Tycker ju att det är så vansinnigt skoj med sällskapsspel. Som tur är tycker även barnen att det är kanonkul att spela gamla hederliga analoga spel om man bara tar fram dom. Deras första, och ibland omedvetna tror jag, val är ju såklart att sätta sig med paddan eller TV-spelet men så snart vi föreslår att spela nåt gammalt hederligt brädspel jublas det. Kul!

IMG_6697

IMG_6699

För min egen del njuter jag av min vackra tulpanbukett och doften av det godaste doftljuset ever – Voluspa´s Saijo Persimmon. Bara älskar detta ljus, och Fredrik hatar det såklart. Eller han hatar doftljus rent generellt men jag smygeldar allt jag kan ändå.

IMG_6702

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: