Hus och Hem

Sitter

Ja, det är det jag gör. Sitter. Sitter. Sitter.

Det är inte så mycket som händer här kan jag säga. Har inte överjävligt ont om jag sitter still så, det är det jag gör. Linkade dock runt matdelen i vårt kök precis och knäppte ett par kort. Tycker det är så skönt att ha fått ut julen, fick ju göra det lite tidigare i år på grund av operationen. Lika mysigt och underbart det är att ta fram alla julprylar – lika skönt, härligt och avskalat blir det när man får skicka upp allt på vinden igen.

IMG_6684

Vet inte om jag visat hur FIN min skänk blev efter den målades vit. Det är en ekskänk från början men är nu fiiiiint vit. Jag tänkte sälja den så många gånger eftersom jag inte gillade att ha den mörk men hittade aldrig någon annan att ersätta den med, det är tydligen ovanliga mått. Men så målade vi om den – och den blev perfekt.

IMG_6685

Adventsljus, röda pryglar och tomtar är tillbaka i sina lådor. Hade tidigare den guldrandiga lampan i vardagsrummet men nu fick den flytta in här. Och behövde en kompis. Tack mamma som tog en sväng till Mio och köpte mig en till.

IMG_6675

Mina orkidéer har så snällt fått för sig att blomma så jag flyttar ut dom en efter en så vi kan njuta av de vackra blommorna. När dom inte blommor är dom deporterade till kontoret där dom får ”gömma” sig tills dom blir vackra igen. Blommande orkidéer är ju galet fina men när dom bara står där med några blad och ett par pinnar ser dom ju för bedrövliga ut.

IMG_6688

IMG_6676

Den här lampan från Lagerhaus var ju i koppar från början men guldsprayen åkte fram även här. Tycker så mycket om det här lilla hörnet – ränderna i vasen mot de runda formerna i tapeten. Hådra kanter i metall mot de mjuka grenarna Trollhassel.

 

IMG_6678

Nästa projekt här inne är att äntligen byta ut bord och stolar. Det är grymt med IKEA – prisvärt och smidigt att bara hämta hem. Men nu är det 4 år sedan dom flyttade in och vi börjar närma oss slutet för folien i bordskivan – den är knappt vit längre. Stolarna har tjänat oss väl men börjar se väl gnagda och slitan ut. Ska ta och dyka ner i djungeln av bord och stolar och se om jag kan hitta något nytt att sätta upp på önskelistan. Skulle även vilja byta lamporna – älskar dessa men nu vill jag ha något annat.

 

IMG_6686

Nytt år betyder ju nystart – så även i inredning. Jag har så mycket planer och idéer för alla små skrymslen och vrår men en sak i taget. Ibland river man ut ett helt golv och hänger nya tapeter och ibland får man nöja sig med en ny lampa. Det kan dock vara precis lika kul att ändra ett par detaljer som att göra om stort – det är detaljerna som gör skillnaden i slutändan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: