Äventyren

Kroatien Roadtrip – planering

Hej Måndag,

En bra sak med att vara sjukskriven, kanske även den enda, är att man har myyyyyyycket tid. Sitta still med foten högt ger ytterst begränsade möjligheter till sysselsättning. Jag spenderar därför min tid med att göra figurer och modellera i sockerpasta (modellera för mammor liksom) och läsa bloggar. Lite långtråkigt ändå. SÅ! Igår började vi planera för årets resa – 4 veckors bilande genom Europa!

Vi bilar en vecka ner till Pula i norra Kroatien där vi sen har ett hus bokat i två veckor. Sen tar vi nästan en vecka på oss att åka hem igen. Ska bli så himla häftigt och vi räknar dagarna tills vi åker alla fyra.

Snip20160111_2.png

Detta är den planerade rutten ner till Kroatien. Vi stannar i Köpenhamn, Hamburg, LEGOLAND, Salzburg och Ljubljana på vägen och igår bokade vi hotell i alla städer. Som planen ser ut nu kommer vi åka via Trieste och en sväng i Italien först och sen via Österrike, Tjeckien (Prag) och Berlin hem. Då blir det färgan mellan Rostock och Gedser och sen via Danmark hem igen. Vi kommer göra ca 550 mil i bil när vi bilar och såklart ett gäng extra mil i Kroatien. Min plan är att dessutom hinna se både Zagreb och Venedig (med färja från Pula) under denna resa.

Huset i Kroatien ligger som sagt i Pula och är bokat via Novasol. Jag sökte rätt länge efter en bra sida att boka från och det föll på Novasol på grund av att alla deras hus hyrs ut med slutstädning och sånt inkluderat. Sen hade dom även ett kontor här i Sverige dit man kan ringa med frågor och funderingar gällande sin bokning. En hel del försäkringar skilde också mellan olika sidor och Novasol hade bäst. Hoppas vi valde rätt nu bara!

Snip20160111_3.png

Där ligger ”vårt” hus. Nära staden men ändå lite avskilt i vad som verkar vara ett som villaområde ungefär. Vi har ju bil med oss så vi kände att vi hellre bodde lite utanför och får lugnt och större tomt än mitt i smeten. 

Vi hyr en fastighet med två hus – ett boningshus samt ett hobbyhus. Det är rätt stor pool och även en lite större tomt så det både finns fotbollsplats och bilplats. Känns skönt att kunna ha både barn och bil instängda på tomten. Och som ni ser kommer det bli både träning och pingis under denna semester! Eller nåt.. 

Pula är största staden i den del av Kroatien som heter Istirien. En lite mindre stad men som ända är en riktig stad. Finns alltså något för alla – bad, sevärdheter, lite stadspuls, restauranger och cafeér och såklart möjligheter att åka på utflykter med båt då Pula har en rätt stor hamn.

Havajka3feat-655x330istra4_extraPula_PanoramaOptimizedcip676_associated_01

2 kommentarer

 • Marija Bakovic

  Hej Anne!
  Det mesta om staden Pula kan du även läsa på http://www.pulainfo.hr
  På Istriens hemsida kan du ladda hem broschyrmaterial , kolla på sevärdheter, med mera.
  Info på http://www.istra.com
  Önskar du info hem i brevlådan mejla gärna, så skickar vi broschyrmaterial helt gratis!
  MVH
  Marija Bakovic
  Kroatiens Turistråd

Kommentera

%d bloggare gillar detta: