Baka,  Tårterian

Harry Potter

IMG_6571

Årets första tårta har lämnat Annes Tårteria – på temat Harry Potter. Inte det enklaste temat men jag måste erkänna att jag blev riktigt nöjd. Det enda som stör mig är att jag gjorde ögonen på ätande boken i bakvänd färg – han skulle ju såklart ha haft gula ögon med svarta pupiller och inte tvärtom!

Tårtan består av citronbottnar, vaniljbananmos, kokta hallon och pollyfluff. Himla skoj att göra en fyrkantig tårta – det blir det ju inte så ofta. Måste genast lägga till fyrkantiga anslagsformar på inköpslistan.

IMG_6572

Boken och hatten är gjord i rice crispies treat. Första gången jag använder mig av detta ”godis” som byggmaterial men gud så smidigt! Jag vet det tusan om det är så gott att äta men vilket utmärkt material att bygga med.

Rice Crispies Treat – receptet är från Kellogg´s från början.

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter Rice Krispies

(smaksättning om man vill göra detta som godis istället:
1dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt)

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och Rice Krispies (och eventuell smaksättning) hälls i. Blanda ordentligt.

Vill man göra Rice Krispies treat enbart som en kaka trycker man ut den varma massan i en smörad form, låter den kallna, och skär ut den i önskade bitar. Förvara i tätslutande burk i två-tre dagar.

IMG_6574

Denna tårta spacklade jag med en ny chokladsmörkräm – så himla bra recept som jag hittade hos Sockerrus. Jag täcker alltid med marsipan, mycket godare än sockerpasta, men alla dekorationer är i sockerpasta förstås.

Smörkräm – grundrecept

115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten

Några droppar karamellfärg eller pastafärg – jag använde 60 gram smält choklad i min idag, blev ljuuuvligt gott!

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

IMG_6580

Grattis på Födelsedagen Elina – Hoppas du får en fantastisk födelsedag!

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: